10 ingrediente esentiale pentru bucataria vegetariana

Bucataria vegetariana este inca o necunoscuta pentru multi oameni. In general, atunci cand aud despre mancare vegetariana, oamenii tind sa se gandeasca doar la ingrediente precum soia, cartofi, varza si fasole. Insa aceasta gandire este complet gresita, intrucat bucataria vegetariana presupune diversificarea ingredientelor. Aceasta se bazeaza pe inovatie, intrucat trebuie avut grija la echilibrul dietei. Chiar si persoanele vegetariene trebuie sa se asigure ca meniul zilnic cuprinde toti nutrientii de care este nevoie pentru functionarea corecta a organismului.

Bucataria unui vegetarian nu trebuie sa cuprinda doar legume si salata. Iata aici care sunt principalele ingrediente care nu trebuie sa lipseasca din bucataria vegetariana.

10 ingrediente esentiale pentru bucataria vegetariana

10 ingrediente esentiale pentru bucataria vegetariana21

Alimente conservate

In camara unui vegetarian, trebuie sa existe diverse alimente conservate, precum diverse varietati de fasole rosie, naut, mazare, linte, rosii decojite si lapte de cocos. Acestea iti vor oferi intotdeauna o solutie la indemana pentru o masa rapida. Incearca sa alegi doar ingrediente organice.

Uleiuri pentru bucataria vegetariana

Din camara ta nu trebuie sa lipseasca:

  • uleiul de masline pentru salate
  • uleiul de susan pentru retetele asiatice
  • uleiul de nuca pentru deserturi
  • uleiul de floarea soarelui pentru prajit
  • uleiul de palmier pentru retete raw
  • uleiuri presate la rece

Sosuri, oteturi si paste

Trebuie sa ai intotdeauna la indemana diverse sosuri, oteturi si paste, printre care:

  • pasta de tomate
  • pasta de curry
  • mustar
  • pesto
  • maioneza
  • tahini (pasta de susan)
  • unt de arahide
  • chutney
  • oteturi: de mere, de vin rosu, cidru de mere, otet balsamic pentru salate si ceapa caramelizata

In cazul in care acestea nu au fost preparate in casa, etse esential sa te asiguri ca nu contin aditivi alimentari. Incearca sa alegi produse care contin ingrediente naturale.

Legume uscate

Din bucataria vegetariana nu trebuie sa lipseasca: lintea verde, neagra si rosie, diversele tipuri de fasole boabe, boabele de naut, boabele de soia, algele uscate si ciupercile deshidratate.

Cereale

Cerealele pe care trebuie sa le regasesti intr-o bucatarie vegetariana sunt: malai, cus-cus, fulgi de ovaz, diverse tipuri de orez, paste, quinoa si noodles.

Nuci si seminte

Camara ta trebuie sa cuprinda migdale crude, seminte de in, seminte de susan si seminte de floarea soarelui crude.

Fructe si legume uscate

Fructele si legumele uscate intregesc nutrientii unui mic dejun, snack, sau pranz rapid sanatos. Trebuie sa ai in camara: stafide, curmale uscate, caise uscate, smochine uscate si rosii uscate la soare.

Ingrediente pentru copt

Camara ta trebuie sa contina fainuri intergrale, faina de soia, faina de migdale, hrisca, zahar de trestie de zahar, praf de copt, bicarbonat si drojdie. Aceste ingrediente se pastreaza bine pe perioade indelungate.

Ierburi si condimente

Acestea sunt esentiale pentru a da gust retetelor vegetariene. Asadar, trebuie sa te asiguri ca ai mereu in camara turmeric, cardamom, piper alb, piper rosu, piper verde, piper sichuan, seminte de fenicul, frunze de dafin, anason stelat, pudra de curry, sofran, ardei iute uscat, chimen, scortisoara si ierburi aromatice uscate, precum busuion, cimbru, oregano si rozmarin.

Fructe, legume si ierburi aromatice proaspete

Incearca sa cumperi intotdeauna fructe si legume de sezon, pentru a evita alimentele care sunt fortate sa ajunga la maturitate. Pe langa fructele si legumele pe care le cumperi din piata, poti sa ai pe pervazul bucatariei sau pe balcon ghivece cu busuioc, oregano, rozmarin sau cimbru proaspat.

Distribuie:

Lasă un răspuns