Ce flori plantam toamna?
5 (100%) 4 votes

A venit toamna, insa vrem ca gradina noastra sa arate bine. Stim ca toamna nu este tocmai prielnica pentru a planta flori insa este numai buna sa plantam acum, iar primavara sa iasa flori de toate culorile care sa ne faca gradina sa arate ca o adevarata „gradina botanica”.

In general, toamna se planteaza bulbi. Bulbii de lalele sunt cei mai potriviti pentru a fi plantati in acest sezon. Laleaua este o planta care, in conditii de viata nefavorabile supravietuieste prin pamant cu ajutorul organelor subterane. Bulbii de lalea pot fi plantati incepand cu luna septembrie si poate unei chiar si in decembrie, singura conditie este ca pamantul sa nu fie inghetat. Acestea vor inflori incepand cu luna martie. Ele se planteaza in zone insorite sau partial umbrite, in gropi adanci de 10 cm, iar bulbul se aseaza cu discul in jos.

Zambilele sunt alte flori ai caror bulbi se planteaza toamna, iar ele infloresc primavara. Se planteaza la fel ca bulbii de lalele, la adancimi putini mai mari, incepand cu 12 cm iar distanta dintre plante fiind de 10 cm.

Narcilele, la fel ca zambilele si lalelele, se planteaza si ele toamna. Narcisa are bulbi pereni si sunt rezistente la ger. Ele infloresc in martie  si prefera zonele insorite sau partial umbrite. Nu este indicat sa le plantam in zone cu un grad mare de umiditate pentru ca astfel bulbii pot putrezii.

lalele

Ce flori plantam toamna?http://www.mamasisotie.ro/wp-content/uploads/2016/05/lalele-1024x700.jpg http://www.mamasisotie.ro/wp-content/uploads/2016/05/lalele-300x300.jpg tinaDecoratiuni floraleIn gradinaA venit toamna, insa vrem ca gradina noastra sa arate bine. Stim ca toamna nu este tocmai prielnica pentru a planta flori insa este numai buna sa plantam acum, iar primavara sa iasa flori de toate culorile care sa ne faca gradina sa arate ca o adevarata 'gradina botanica'. In...Portal pentru femei, mame si sotii
Distribuie: