Voteaza articolul

In cadrul acestei rubrici avem de gand sa prezentam cateva trucuri care ne-au ajutat pe noi sa nu o luam razna in bucatarie, odata cu inceperea diversificarii; cum am inceput diversificarea, cum am pregatit sucurile si mai apoi mancarica, cum am pasat-o, cum am pastrat-o si cum am servit-o. De la primul suc pana la mesele pe care le-am servit impreuna, mancaruri adecvate fiecarei etape si perioade. Cum incepe diversificarea si cum nu putem oferi mai mult decat niste sfaturi, pentru ca fieacre copil este unic si percepe noutatea in stilul sau propriu.
In mod normal, alaptarea la san este modul de hranire exclusiv pentru copiii mai mici de sase luni. De la aceasta varsta, laptele de san nu mai aduce aportul necesar de nutrienti pentru o dezvoltare armonioasa. E cazul sa incepem sa introducem alimentele, pe rand, intai sub forma de suc, mai apoi suc ingrosat cu pulpa de fructe, pana la inlocuirea primei mese de lapte; cand s-a reusit inlocuirea primei mese, se incepe inlocuirea urmatoarei mese de lapte. Incepem cu supa de radacinoase, clara; cand copilul mananca in jur de 150 ml de supa clara, putem trece la ingrosarea supei cu piure de legume. Cand accepta piureul de legume, se introduce in piure o lingurita de carne (o bucata cam cat o nuca) de pui sau curcan, in general carne alba. Odata inlocuita si masa de pranz cu piureul de legume si carne, inlocuim masa urmatoare, cu iaurt sau branzica; de preferat facute in casa.
Vom discuta pe larg despre toate acestea, va vom pune la dispozitie retete, unele dintre ele cu poze, retete pas cu pas; nu uitati elementul cel mai important: fiecare copil este unic in felul lui, unii accepta schimbarile mai devreme, altii mai tarziu, unii renunta la completarea de lapte de dupa masa mai usor, altii mai greu; trebuie sa tinem cont de copil si sa ii “ascultam” nevoile !!!! Vom creste impreuna niste copii frumosi si sanatosi, de la prima lingurita de suc de fructe, pana la mesele solide, bucatele, pe care le vom servi in familie…

Trucuri care ne-au ajutat in bucatariehttp://www.mamasisotie.ro/wp-content/uploads/2013/01/in-bucatarie.jpg http://www.mamasisotie.ro/wp-content/uploads/2013/01/in-bucatarie-150x150.jpg Tina MarcuIn bucatarieIn cadrul acestei rubrici avem de gand sa prezentam cateva trucuri care ne-au ajutat pe noi sa nu o luam razna in bucatarie, odata cu inceperea diversificarii; cum am inceput diversificarea, cum am pregatit sucurile si mai apoi mancarica, cum am pasat-o, cum am pastrat-o si cum am servit-o....Portal pentru femei, mame si sotii