Daca nu stiti ce sa faceti cu resturile de pui care va raman de fiecare data cand cumparati sau gatiti un pui la rotisor, as vrea sa va prezint mai jos o reteta care va poate ajuta in rezolvarea acestei probleme. Pachetele de salata sunt foarte sanatoase si cu putine calorii, si pot fi servite pentru mai multa savoare cu sos de maioneza sau susan.

Ingrediente

500 g pui la rotisor condimentat

¼ cana de ardei rosu taiat cubulete mici

¼ cana de castane comestibile taiate in cubulete mici

¼ ceasca de muguri de bambus taiati cubulete mici

2 linguri ceapa verde taiata marunt

2 linguri de sos de soia

1 lingura de ulei de susan

1 lingurita de ghimbir proaspat tocat marunt

2 catei de usturoi tocati

8-12 frunze de salata in functie de marimea lor (cea mai indicata salata este cea iceberg)

Majoritatea ingredientelor sunt asiatice, si le puteti gasi in supermarketuri in zona cu ingrediente internationale.

Instructiuni:

1.Desfaceti carnea de pe puiul la rotisor si taiati-o in bucati cat mai mici. Ar trebui sa rezulte aprozimativ 2-3 cani de carne de pui taiata cubulete

2. Incalziti uneiul de susan intr-o tigaie mare la foc mediu spre mare. Cand uleiul e incins adaugati carnea si restul de ingrediente.

3. Amestecati in ele timp de aproximativ 5 minute pana cand se incalzesc si se omogenizeaza intre ele

4. Lasati sa se raceasca un pic amestecul, si puneti o lingura de amestec in fiecare frunza de salata. Impachetatile ca pe sarmalute si serviti-le.

Pofta buna!