Zece sfaturi pentru relatia perfecta

Zece sfaturi pentru relatia perfecta

Zece sfaturi pentru relatia perfecta.

Nu exista vreo reteta magica pentru o relatie perfecta. Dar, exista întotdeauna o multime de sfaturi pe care le putem urma sau le putem adapta pentru a fi numai bune pentru noi si partenerul nostru. Pentru mine cuplul este ca frontul de lupta, locul in care se intalnesc doua caractere diferite si in care se ciocnesc mici orgolii, se dezbat pareri si se pun la cale strategii pentru viata comuna.

Cum sa avem o relatie mai buna? Va prezint zece sfaturi pentru relatia perfecta.

Zece sfaturi pentru relatia perfecta

  •  Comunicarea – este cea mai la indemana arma in lupta pentru relatia perfecta. Vorbiti des, vorbiti despre orice. Mesajele scrise pot inlocui pe timpul zilei comunicarea fata in fata, dar nu trebuie sa o inlocuiasca complet. Stati de vorba in timpul cinei, inainte de culcare, in masina pe drumul spre supermarket. Nu va fie teama sa ii spuneti tot ce va doare. Impartasiti cu partenerul vostru tot ce va nelinisteste sau ce vi se pare ca s-a schimbat intre voi. Acceptati si discutati pe marginea propunerilor lui si evitati sa le anulati din start.
Zece sfaturi pentru relatia perfecta
Zece sfaturi pentru relatia perfecta
  •  Respectati-va – indiferent ca este vorba de respectul privind relatia de cuplu sau de respectul fata de propriile tabieturi, respectul trebuie sa fie o piesa importanta in relatia voastra. Si noi dorim sa ne fie respectata intimitatea sau libertatea, asa ca intelegem ca trebuie sa il si oferim.
  •  Lucrati in echipa – impartiti sarcinile si nu etichetati treburile casnice drept ”treburi de femeie” si ”treburi de barbat”. Vasele se spala mult mai repede in doi, unul poate sterge praful si celalalt poate aspira. Nu este vorba de ceea ce facem ci de timpul pe care il petrecem impreuna. Un aspect foarte important in viata de cuplu este lucrul in echipa cand vine vorba de educatia copiilor. Nu le dati impresia copiilor ca aveti pareri diferite, cei mici vor simti diferenta de opinie si vor sti sa profite de asta. Discutati departe de ochii copiilor si puneti-va de acord in ceea ce ii priveste. Veti da exemplu de unitate si cei mici vor sti ca nu exista portita de scapare.
  • Fiti sinceri – nu ascundeti lucruri de partenerii vostri. Discutati fara retineri despre tot ceea ce va afecteaza. Lucrurile ascunse nu fac decat sa ramana acolo si sa astepte momentul potrivit pentru a erupe.
  • Invata sa asculti – daca esti mama casnica si tot timpul este dedicat copiilor tai, ai cu siguranta o gramada de probleme in fiecare zi si simti nevoie sa le spui cuiva. Poti discuta cu partenerul tau, e dreptul lui sa stie, dar nu uita sa iti faci timp si pentru el. Întreaba-l cum i-a fost ziua sau ce mai e nou pe la lucru. Asculta-i planurile, oricat de nebunesti ti se par. Lasa-l sa vorbeasca zece minute despre meciul de fotbal. Nu conteaza despre ce iti vorbeste atata timp cat o face si cat petreceti timp impreuna.
  • Nu discutati in public despre problemele voastre – nu trebuie sa stie toata sala de cinema ca tu ai plecat nervoasa pe el. Nu trebuie sa stie mama lui ca tie ti-a luat trei ore sa il convingi sa vina la cina din seara respectiva. Nu etala problemele voastre de cuplu in fata strainilor, nu vei face decat sa il stanjenesti.
  • Sustineti-va – sunteti un cuplu, sunteti parinti, dar asta nu inseamna ca nu puteti sa va faceti timp pentru pasiunile sau visurile voastre. Il puteti sustine sa isi faca timp pentru hobby-urile sale. Targul corect este sa petreceti o zi la sfarsitul weekend-ului facand ceea ce va place. Puteti face cu randul, dar important e sa va sustineti si sa nu renuntati.
  • Demonstrati-va iubirea – stim ca ne iubim, dar uitam sa o mai si dovedim. Nu avem nevoie de dovezi, dar cine nu se bucura sa primeasca un cadou fara motiv sau cui nu ii insenineaza ziua un mesaj de dragoste?
  • Nu va alimentati gelozia – daca stii ca este gelos nu ii alimenta gelozia. Te gandesti la ce ar face el pus in fata unei situatii si te amuza privirile lui pline de gelozie? Nu o mai face. Nu este sanatos pentru viata de cuplu.
  • Ai incredere in partener – de cand stai acasa ti se pare ca nu mai ai viata sociala. Ti se pare ca sotul intarzie sau ca a vorbit prea mult la telefon cu nu stiu ce colega. Nu ii spiona telefonul, nu ii cere parola de le email si nu fi suspicioasa in legatura cu tot. Ai incredere in el si in tine. Neincrederea si suspiciunea sunt niste actiuni nocive cand vine vorba de o relatie sanatoasa de cuplu.

Tu cum iti protejezi relatia? Ce alte secrete mai stii?

Distribuie:
Distribuie
1 Comentariu
  • Aici ne-ai nimerit,marea majoritatea a punctelor le respectăm cu „sfințenie „,mai clacam pe ici pe colo ,dar ne revenim repede.La comunicat ,eu comunic ,el asculta 😀 asa e din totdeauna.Cred ca comunicarea între părinți e benefică si pentru copii.Parintii lui nu prea comunicau si asa au crescut si copii 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *