3 strategii eficiente de prevenire a gripei sezoniere la copii

In aceasta perioada, gripa sezoniera isi face simtita prezenta in viata copiilor nostri. Tot mai multi parinti isi fac griji din cauza raspandirii acute a gripei in randul celor mici. Cea mai buna solutie este sa previi decat sa vindeci!

Afla si tu care sunt cele 3 strategii eficiente prin care poti preveni simptomele gripei sezoniere la copii.

Vaccinul antigripal: protectie impotriva gripei pe termen lung

Spre deosebire de raceala, gripa are un potential de agravare al simptomelor mult mai ridicat. Gripa sezoniera sub numele de “gripa obisnuita” a devenit un subiect din ce in ce mai discutat odata cu venirea iernii. Este necesar sa adoptam cateva masuri pentru a-i proteja pe copiii nostri de febra, frisoane si chiar durere.

Una din cele mai eficiente metode de a preveni gripa la copii este administrarea vaccinul antigripal. Acesta il va imuniza pe cel mic si ii va oferi protectia necesara in cadrul colectivului. Infectia gripala poate fi contagioasa la un interval de 1-2 zile de la aparitia primelor simptome. 

 Printre cele mai comune simptome se enumera:

  • Oboseala acuta
  • Manifestarea tusei
  • Durere in gat sau cap
  • Febra

Copii se incadreaza in lista de persoane predispuse imbolnavirii rapide. De aceea, ar trebui sa evaluezi ideea de a-l vaccina pe copil la timp, pentru a nu se intalni cu efectele gripei si nici de a le transmite mai departe.

Invata copilul sa adopte obiceiurile sanatoase de igiena: spalatul pe maini

Una din metodele traditionale de a preveni orice tip de infectie este sa pastrezi o igiena regulata. Cei mici nu stiu asta, de aceea trebuie sa te asiguri ca de la o varsta frageda inteleg importanta spalatului pe manute. 

Virusul gripal are capacitatea de a fi activ, o perioada scurta de timp, pe suprafete. Prin intermediul stranutului, particulele sunt raspandite in jur, iar copiii se pot infecta imediat. Statistic vorbind, o persoana bolnava are capacitatea de a infecta undeva la 1-3 persoane din jur. Copilul trebuie nu doar sa invete sa adopte un nou obicei, ci sa il si pratice in mod corect.

Spalatul corect al mainilor trebuie sa dureze undeva la 20 de secunde si sa fie curatate, atat pe suprafata anterioara, cat si cea posterioara a mainii. Totodata, un alt obicei util este sa il inveti pe cel mic sa puna mana la gura, atunci cand stranuta. Trebuie sa ii invatam pe copii nu doar sa se protejeze pe ei, ci si pe cei din jur. 

Protectia imunitatii printr-o alimentatie sanatoasa

Prevenirea gripei presupune includerea mai multor eforturi pe termen lung. Este necesar sa ne amintim cat de importante sunt obiceiurile pe care le avem, inainte de a apela la suplimente, medicamente sau injectii.  Obiceiurile sanatoase nu doar ca ne tin departe copiii de raceala sau gripa, ci și de contactarea mai multor tulpini de virusuri.

Atunci cand observi faptul ca cel mic se imbolnaveste repede este un semn ca imunitatea sa este scazuta. Fara un aport considerabil de nutrienti, vitamine si o viata activa si sanatoasa, nu il vei putea feri eficent de gripa. Acorda atentie alimentatiei copilului, ofera-i fructe si legume zilnic, pentru a te asigura ca va crea in mod natural o bariera protectoare impotriva virusurilor. Te vom ajuta cu o scurta lista de alimente utile pentru protectia imunitatii.

5 fructe si legume eficiente anti-gripa si anti-raceala:
  1. Lamaia: bogat in vitamina C
  2. Ceaiul: efecte antivirale si antibacteriene
  3. Ghimbirul:  antioxidant, antiinflamator 
  4. Somonul: aportul de proteine si acizi grasi
  5. Mierea: are proprietati antibacteriene si stimuleaza sistemul imunitar

Speram ca ti-au fost utile aceste informatii si nu uita sa urmaresti in continuare blogul nostru!

Distribuie:

Lasă un răspuns