5 Secrete verificate stiintific ale unei casnicii fericite

Desi inca nu s-a gasit potiunea pentru dragostea vesnica mai jos gasiti cateva sfaturi verificate stiintific pentru o casnicie mai fericita.
1. Alege un partener care are acelasi stil de a cheltui ca si tine. In general persoanele cu spirit economic au tendinta de a se casatori cu persoane cheltuitoare. Acest lucru nu are un efect pozitiv asupra casatoriei, in timp ducand la subrezirea si destramarea ei. Aceasta afirmatie este bazata pe un studiu efectuat de Scott Rick de la Universitatea din Michigan’s Ross School of Business si colegii lui, in urma unui sondaj facut pe un esantion de peste 1000 de adulti casatoriti si necasatoriti.
2. Sexul frecvent este secretul unei casnicii de durata. De foarte multe ori o persoana mai lenesa se casatoreste cu o persona mai nevrotica (tipul de persoana care se trezeste devreme dimineata, este mereu agitata cu diverse probleme si isi schimba starile foarte usor). Secretul unei casatorii de durata cu o astfel de persoana conform lui Michelle Russell si James McNulty de la Universitatea din Tennessee sexul frecvent se pare ca rezolva problemele ambelor tipuri de personalitate.
3. Spune “Multumesc” si “Noi” – un studiu facut de cercetatorii de la Arizona State University arata ca persoanele care se simt apreciate de parteneri au mai putine resentimente si mai multa satisfactie provenita din relatia lor. Asa ca un simplu multumesc poate face diferenta in relatia voastra.
4. Cheia pastrarii vii a focului iubirii este munca! Cercetatorii de la Universitatea din California sugereaza ca, cuplurile care chiar petrec timp lucrand la relatia lor par mai capabile sa isi rezolve conflictele si raman impreuna pentru mai mult timp.
5. Un ultim secret pentru cuplurile care nu se inteleg mereu bine este: sa fii dur. Se pare ca pentru cuplurile in care va enervati reciproc la maxim, secretul nu este impartasirea de lucruri pozitive si medierea conflictului, ci din contra. Psihologul James McNulty de la University din Tennessee sugereaza ca pentru aceste persoane situatia casniciei se imbunatateste atunci cand partenerii isi arunca vina una asupra celuilalt, sunt mai putin impaciuitori si incearca sa se schimbe unul pe celalalt.
Acum, cat de reale sunt concluziile acestor studii nu stiu cu siguranta, dar astept sa le confirmati sau sa le infirmati prin experienta personala.

Distribuie:

Lasă un răspuns