Care este scopul masajului terapeutic?

Masajul nu este doar pentru relaxare. Un masaj realizat corect poate avea o multime de beneficii pentru sanatate. Asadar, atunci cand cineva intreaba “Care este scopul masajului terapeutic?” raspunsurile pot fi destul de variate. In prezent exista peste 200 de tipuri de masaj. In functie de tipul sau, masajul trateaza o anumita problema, cum ar fi durerile de spate, stresul, durerile musculare la sportivi, durerile de cap, ametelile, etc. Totodata, scopul terapiei va depinde in mare masura de corpul pacientului.

Cat de folositor este masajul terapeutic?

Exista o mare varietate de afectiuni care pot fi vindecate sau, cel putin, ameliorate cu ajutorul terapiei cu masaj. De exemplu:

1. Masajul terapeutic te poate ajuta sa dormi mai bine. Specialistii de la Centrul Salus din Bucuresti sustin ca clientii care le calca pragul pentru sesiunile de masaj de relaxare sustin ca, in urma acestora, ei adorm mai usor si nu se mai trezesc la fel de des pe parcursul noptii. Asadar, cateva sedinte de masaj pe luna pot trata insomniile si tulburarile de somn.

2. Stresul, anxietatea si depresia pot fi tratate intr-o oarecare masura cu ajutorul masajului de relaxare. Totodata, terapia cu masaj este deseori prescrisa pentru a ajuta pacientii care au trecut prin operatii dificile sa se relaxeze si sa se recupereze mai repede.

3. Amelioreaza durerile de spate, durerile de genunchi si chiar simptomele sindromului de tunel carpian.

Pe langa faptul ca ajuta la eliberarea tensiunii generale, anumite tipuri de masaj pot fi folosite pentru a a calma durerile articulatiilor. Fie ca este vorba de spondiloza cervicala, spolioza, scleroza multipla sau alte afectiuni si boli ale coloanei vertebrale, masajul este intotdeauna folositor.

4. Diminueaza aspectul de celulita. In foarte multe centre spa, terapeutii realizeaza masaj anticelulitic pentru persoanele care doresc sa scape de aspectul de coaja de portocala al pielii. Prin masarea profunda a pielii, pachetelele de grasime din tesutul adipos subcutanat se zdrobesc, pielea devenind astfel mai neteda, mai catifelata si mai uniforma.

5. Masajul este o necesitate in rutina unui sportiv de performanta. Fiecare sportiv are in echipa un terapeut care il pregateste inainte de competitii, incalzindu-i musculatura in asa fel incat sa se previna accidentarea, precum si dupa competitii, pentru a-i trata contracturile musculare si pe cele de la nivelul articulatiilor, tendoanelor si ligamentelor. In plus, cu ajutorul masajului sportiv se reduce perioada de refacere si se pastreaza mai bine flexibilitatea articulatiilor si a muschilor.

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *