Invata sa faci celebrele macarons!
Restaurantul Zexe te invita pe 17 iulie la un atelier gastronomic in cadrul caruia vei vedea cum se fac celebrele macarons, vei primi sfaturi si bineinteles vei putea gusta bunatatile.
Raspunde la intrebarea „De ce vrei sa participi la eveniment?” si poti castiga o invitatie pentru 2 persoane sau o cutie cu macarons.
Un reprezentant al restaurantului va alege castigatoarea pe baza raspunsurilor voastre in data de 15 iulie.
*se alege o singura castigatoare care va castiga o invitatie dubla, daca este din Bucuresti. Daca castigatoarea este din alta localitate va primi o cutie cu macarons.
Mult succes!
Pentru mine minutele petrecute in bucatarie sunt un miracol, un moment de liniste pe care l-am asteptat toata ziua, o clipa cand parca toata lumea se opreste in loc si sunt doar eu si nenumaratele miresme, dupa realizez ca trebuie sa spal vasele si mi s-a ruinat visul :). Nu-mi ies dulcurile deloc si as vrea sa primesc cateva ponturi pentru a-i face baietelului meu cele mai bune prajiturele
Am putea afirma despre « Macarons »: se incadreaza, perfect, la capitolul: « Retete culinare moderne pentru femei grabite…», iar, in privinta preferintelor, ma confrunt cu un veritabil « embarras du choix » in cadrul celor 9 sortimente, toate la fel de delicioase… framboise, chocolat, citron, pomme ou…n’ímporte, car „les parfums et les couleurs se repondent”(pentru a-l aminti pe Baudelaire)!!
Franta a cucerit lumea cu aceste prajiturele rotunde, crocante la exterior, moi la interior, lipite doua cate doua cu diferite tipuri de creme.
Preparate din albus de ou, zahar si pudra de migdale, imbogatite cu cele mai fine arome “Macarons” au fost create, initial, un, in Franta, cum s-ar crede, ci, undeva intr-o manastire de calugarite din Venetia, in secolul al VIII-lea
La inceput, nu au atras atentia nimanui, pana in momentul, in care, Catherine de Medicis, opt secole mai tarziu, aflata in cursul pregatirilor pentru nunta sa cu ducele de Orleans, viitorul rege al Frantei, a cautat cele mai speciale si alese retete. Asa a descoperit si reteta de “macarons” a maicutelor.
Aceiasi Catherine de Medicis este cea, care a scris si prima reteta „oficiala” pentru macarons, si tot ea si-a salvat mezinul de la moarte in urma unei boli de stomac (l-a hranit pe acesta doar cu “macarons”, vreme de cateva saptamani, pana cand copilul s-a pus pe picioare).
Ulterior, reteta de “macarons” s-a diversificat, astfel, ca, fiecare regiune a Frantei a contribuit cu ceva la imbogatirea preparatului original. In paralel, un cofetar din Tara Bascilor, ramas, in istorie, cu numele de M. Adam, a servit la nunta Regelui Soare (Louis al XIV-lea), in 1660, “macarons”.
O contributie esentiala la ceea ce sunt, azi, « macarons », a avut Louis Ernest Laduree. Cofetar, patiser si brutar, el a fost primul, care a lipit doua “macarons” cu o crema la mijloc, creand, astfel, forma finala a prajiturii. Se intampla in 1868, la Paris. Tot Laduree a pus bazele unui celebru lant de cofetarii, care exista si azi, in Franta, in Europa, dar, si pe alte continente. Laduree a creat si variantele sarate, unite cu pateu de gasca si pasta de trufe. Hmm!!
Un dram de lăcomie, un strop de dulceaţă şi multă generozitate… O frumoasă aventură umană si gurmandă…iata, de ce, mi-as dori, sa am sansa de a ma numara printre « alesii » participanti la atelierul Gourmand, organizat de restaurantul Zexe.
Am un ajutor minunat in bucatarie, pe fetita mea de 5 ani! Iubesc sa petrecem impreuna cateva ore in bucatarie si sa incercam sa inventam retete noi, imbinand gusturile fiecaruia. Tati e ajutor la degustat si la spalat vase! 🙂
Buna ziua,
Anul acesta la ProTv vor incepe auditiile pentru un nou format al emisiunii Masterchef, unde participantii vor fi copii. Emisiunea se intituleaza „Masterchef Junior”.
Juriul va fi format din bucatarii (Chefii) din celelalte sezoane de Masterchef : Catalin Scarlatescu, Sorin Bontea si Florin Dumitrescu.
Datele in care se vor desfasura filmarile nu sunt stabilite cu exactitate , dar vor dura timp de o luna , aproximativ in luna februarie – martie.
De asemenea va avea loc un casting la sfarsitul lunii ianuarie, ramane sa va anunt cu exactitate zilele preselectiei cand vor fi stabilite.
Pentru alte informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.
Cred ca daca aveam 20 de ani ,m-as fi instruit sa devin un master chief,atat de mult imi place sa gatesc.Acum un an am descoperit delicioasele macarons si sunt topita dupa ele . Sunt in Bucuresti, iar la evenimentul dvs mi-as dori sa particip ca sa invat si sa vad in direct cum se fac delicioasele macarons!
Buna seara!
Mi-as dori tare mult sa vin la acest eveniment deoarece pur si simplu iubesc macarons. Prima data le-am vazut acum 4 ani intr-o vitrina in Paris. Am ramas lipita de geam, fermecata de diversitatea culorilor si de aranjarea lor piramidala. Am intrat hipnotizata si incantata ca un copil mic. Sunt perfecti! Acum nu pot trece indiferenta pe strada sau in magazin pe langa macarons fara sa cumpar ! Mi-as dori sa invat sa ii fac in casa, iubesc sa gatesc si sa imi surprind logodnicul cu tot felul de dulciuri. Iar la nunta mea vreau sa imi rasfat invitatii cu macarons <3