Cum iti determini si incurajezi copilul sa invete

Cum iti determini si incurajezi copilul sa invete

Vrei sa ai un copil caruia ii place sa invete si sa citeasca? Tu stii ca educatia este importanta si iti doresti tot ce este mai bun pentru copilul tau. Insa trebuie sa constientizezi faptul ca atitudinea ta si modul in care iti incurajezi copilul ajuta la educatia lui. Daca iti doresti sa il determini si sa il incurajezi pe copilul tau sa invete, ai de urmat cateva sfaturi.

Cum iti determini si incurajezi copilul sa invete
Cum iti determini si incurajezi copilul sa invete

Sfaturi pentru a-ti determina si incuraja copilul sa invete

Demonstreaza o atitudine pozitiva cu privire la educatie

Ceea ce spui si faci in viata de zi cu zi il ajuta pe copilul tau sa dezvolte o atitudine pozitiva cu privire la scoala si invatat. De asemenea, il ajuta sa castige incredere in el drept elev si persoana care invata. Aratandu-i copilului tau ca apreciezi educatia si o folosesti in viata cotidiana, ii oferi un model puternic, care contribuie enorm la succesul sau la scoala. In plus, daca iti arati interesul in educatia copilului tau, il poti ajuta sa fie entuziasmat cu privire la educatie. Astfel, ii demonstrezi ca invatatul poate fi placut, profitabil si ca merita efortul.

Monitorizeaza utilizarea de catre copilul tau a televizorului, jocurilor video si internetului

Din ce in ce mai multi copii petrec tot mai mult timp la televizor, jucand jocuri video sau navigand internetul, in detrimentul invatatului si a rezolvarii temelor. Asigura-te ca ii permiti accesul la aceste tehnologii doar cu masura si numai daca se ocupa de activitatile scolare corespunzator.

Incurajeaza-l sa citeasca

Ajutandu-ti copilul sa devina un cititor este un lucru care il va ajuta sa aiba rezultate bune la scoala si succes in viata. Cititul il ajuta pe copil sa invete si il ajuta la toate materiile de la scoala.

Discuta cu copilul tau

Vorbitul si ascultatul joaca un rol important in succesul scolar al copilului tau. Ascultand adultii vorbind si discutand cu ei, copiii deprind abilitatile de comunicare si limbaj de care au nevoie atat la scoala, cat si in viata. De exemplu, copiii care nu prea aud vorbindu-se si nu sunt incurajati sa vorbeasca, au adeseori probleme in a invata sa citeasca. Acestea duc la alte probleme scolare. Copiii care nu au invatat sa asculte cu atentie au probleme in a urma indicatiile si a fi atenti la ore.

Incurajeaza-ti copilul sa foloseasca biblioteca

Biblioteca este un loc ideal pentru a invata si a descoperi lucruri noi. Ajuta-l pe copilul tau sa descopere farmecul bibliotecii, pentru a putea deveni un invatacel independent. Biblioteca este, de asemenea, un loc linistit in care copilul isi poate face temele si poate gasi cartile de care are nevoie pentru a invata.

Incurajeaza-ti copilul sa fie responsabil si sa lucreze independent

Responsabilitatea si munca individuala sunt calitati importante pentru succesul scolar. Il poti ajuta pe copilul tau sa dezvolte aceste calitati, stabilind reguli clare, prin care sa ii explici ca trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru faptele sale, atat acasa, cat si la scoala. Monitorizeaza activitatile copilului tau dupa scoala.

Incurajeaza invatatul activ

Copiii au nevoie de invatare activa, la fel ca de invatare in liniste si rezolvarea temelor. Invatarea activa implica intrebari si raspunsuri, rezolvarea de probleme si explorarea unor interese. Aceasta poate avea loc atunci cand copilul practica sport, petrece timp cu prietenii, joaca intr-o piesa de teatru, canta la un obiect muzical sau viziteaza muzee.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *