Efectele benefice ale exercițiilor fizice asupra vieții tale

Exercițiile fizice și beneficiile lor
Exercițiile fizice și beneficiile lor

Unul dintre efectele benefice ale exercițiilor fizice este faptul că te ajută să te menții în formă. În general, exercițiile fizice făcute cu regularitate te ajută să dai jos kilogramele în plus și să te menții la greutatea dorită. De asemenea, te ajută să menții un stil de viață sănătos. Însă pe lângă consumul caloriilor, arderea grăsimilor și menținerea unei greutăți corporale potrivite, exercițiile fizice au și alte efecte benefice.

Construirea musculaturii

Îți poți întări diversele grupuri musculare cu ajutorul unor exerciții specifice. Acestea includ ridicarea de greutăți, precum și diverse exerciții cu greutăți.

Sporirea nivelul de energie

Diversele exerciții aerobice, mersul rapid, înotul și mersul pe bicicletă îți îmbunătățesc rezistența cardiovasculară. Exerciții precum flotările și alte exerciții musculare îți cresc rezistența musculară. Mai multă rezistență înseamnă o mai bună oxigenare și hrănire a celulelor din corpul tău.

Îmbunătățirea stării de spirit

Exercițiile fizice sunt renumite pentru îmbunătățirea stării de spirit. Totuși, pentru a beneficia de această îmbunătățire, este recomandat să faci activitate fizică timp de 15 minute, la intensitatea care ți se potrivește.

Scăderea apetitului

Persoanele care sunt active din punct de vedere fizic dețin un control mai bun asupra apetitului, cel puțin pe perioadă scurtă, spre deosebire de persoanele sedentare.

Reducerea efectelor stresului

Exercițiile fizice au dovedit reducerea stresului, precum și protejarea împotriva efectelor nocive pe care le are stresul atât asupra sănătății fizice, cât și a celei mentale.

Îmbunătățirea posturii

O postură corectă a mersului impune o poziție dreaptă, demnă, cu capul sus și umerii trași în spate. Aceasta previne disconfortul în timpul mersului și al exercițiilor fizice. În plus, te ajută să îți îmbunătățești postura și previne cocoșarea și aspectul de spate îndoit.

Ajută la păstrarea unei condiții bune a inimii

Orice exercițiu fizic pe care îl faci întărește mușchii inimii. Cele mai bune exerciții în acest sens sunt întinderile și activitățile aerobice, precum dansul și alergarea.

Întărirea oaselor

Exercițiile care presupun manipularea de greutăți și chiar simplul mers pe jos, îmbunătățesc densitatea oaselor. Acest lucru ajută la prevenirea problemelor de slăbire a oaselor, precum osteoporoza.

Creșterea flexibilității

Pentru a putea mișca încheieturile bine și pentru a-ți putea folosi mușchii la capacitate maximă, este nevoie să deții o bună flexibilitate. Cu cât ești mai flexibilă, cu atât scade riscul de a te răni. Pentru a-ți îmbunătăți flexibilitatea și a-ți reduce tensiunea musculară, este indicat să creezi o rutină de întinderi, incluzând exerciții precum yoga și pilates.

Prelungirea vieții

Oamenii care fac exerciții fizice în mod regulat au o viață mai lungă și mai bună, din punct de vedere calitativ, decât oamenii care nu fac suficientă mișcare.

Efectele benefice ale exercițiilor fizice

Și tu poți avea parte de efectele benefice ale exercițiilor fizice. De asemenea, o rutină de exerciții fizice te va ajuta să faci diverse modificări pozitive ale stilului tău de viață, precum somnul suficient, consumarea de lichide și consumul alimentelor sănătoase. Așadar, alături de faptul că exercițiile fizice te ajută să te menții în formă, ele au și numeroase alte beneficii asupra vieții tale de zi cu zi.

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *