Epilarea cu ceara

Femeile sunt nemultumite de parul suplimentar din anumite zone ale corpului. Se considera ca parul este neplacut si ca trebuie indepartat, pentru a putea avea un aspect ingrijit si atragator.

Trebuie sa facem o distinctie clara intre doi termeni frecvent folositi necorespunzator, atunci cand vine vorba despre indepartarea parului de pe corp. Depilarea reprezinta indepartarea acestuia de pe suprafata corpului (cu lama sau cu crema depilatoare), pe cand epilarea se refera la inlaturarea sa cu tot cu radacina, prin smulgere (cu aparatul epilator, cu laserul, cu ceara rece sau calda).

Zonele care sunt cel mai des epilate de femei sunt picioarele, axila, mustata, inghinala, dar si bratele sau, in functie de caz, alte zone.

Epilatul cu ceara este bine sa se realizeze la un salon specializat, deoarece temperatura pe care o are ceara, dar si procedeul in sine, sunt riscante, iar daca nu esti atenta, poti ramane cu cicatrici pe suprafata corpului.

De regula o epilare completa nu dureaza mai mult de o ora, maxim o ora si jumatate, daca parul este mai des, dar daca vrei sa realizezi aceasta procedura acasa, timpul se poate dubla sau chiar tripla. Sa te epilezi este foarte complicat, deoarece trebuie sa nimeresti temperatura potrivita pentru a nu leza pielea, trebuie sa folosesti o anumita tehnica de inlaturare, motiv pentru care este mai bine sa lasi un specialist sa isi faca treaba.

Ca perioada, zona epilata ramane fina o perioada de aproximativ patru saptamani, in cazul in care a fost realizata corect, iar firele sunt extrase cu tot cu radacina, nu rupte. Pretul nu este foarte mare, atunci cand decizi sa te epilezi la salon.

Ca orice „tratament”, si epilarea cu ceara are riscuri. Printre acestea se numara, unul dintre cele mai cunoscute, cresterea parului subcutanat, care poate duce la infectii. Pentru a evita acest aspect, este important sa hidratezi zona epilata in mod frecvent, pentru a inmuia pielea si pentru a lasa firele noi sa creasca sanatos. Mai poate aparea acneea, inflamarea zonei, roseata temporara sau vanataile.

Pentru a avea parte de o epilare cu succes, firul de par trebuie sa aiba o lungime de minim jumatate de centimetru, pentru ca ceara sa se poata lipi de acesta si sa il smulga, In caz contrar, firul se rupe si se ingroasa. In plus, daca firul nu are lungimea potrivita, epilarea se realizeaza incomplet.

Daca te epilezi pentru prima data, trebuie sa ai o rezistenta ridicata la durere, deoarece parul va fi smuls de pe o bucata de piele, durerile crescand in intensitate, mai ales in zonele sensibile. Partea plina a paharului este ca te vei obisnui cu durerea, in timp, astfel incat mersul la epilat va deveni o activitate relaxanta.

Nu uita sa dezinfectezi zona epilata, deoarece, prin smulgerea radacinii, pielea ramane vulnerabila la praf, microbi, existand riscul aparitiei unor infectii de proportii. De asemenea, evita epilatul pe zonele unde ai deja cicatrici sau alunite. Alunitele se pot rupe si pot deveni maligne, existand riscul aparitiei cancerului de piele.

Oricare varianta de epilare cu ceara alegi, asigura-te ca te duci la un salon de prestigiu, cu un standard de igiena ridicat. Desi multi specialisti spun ca nu exista riscul de transmitere a bolilor, temperatura de prelucrare a cerii nu este indeajuns de ridicata pentru a omori virusii si bacteriile, existand, astfel, riscul de imbolnavire

Epilarea cu ceara

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *