Florile uscate au devenit un trend in decorul modern. Arta a conservarii plantelor este foarte veche, pierzandu-se in insasi originea speciei umane. Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au incercat sa conserve diverse plante, fie pentru consum, fie in scop decorativ. Acest obicei a ramas bine intiparit in culturile de pe intreg mapamondul, florile uscate fiind adesea folosite sub forma de decor.
Frumusetea florilor uscate este aceea ca, desi sunt lipsite de viata, pastreaza forme, texturi si adesea chiar si culori cu o noblete care trece testul timpului. Este adevarat ca cele mai frumoase flori uscate nu sunt cele care se usuca natural. Pentru a avea un aspect perfect, acestea trebuie sa treaca printr-un proces ce implica eliminarea apei din tesuturi. Partea buna este ca poti facwe flori uscate acasa, din florile proaspete pe care le ai la indemana sau poti alege sa cumperi flori uscate din magazine de profil.
Avantajele florilor uscate
Pe langa aspectul estetic, florile uscate au numeroase avantaje practice:
- Durata lor de viata poate fi de ani de zile daca sunt ingrijite corespunzator;
- Sunt un suvenir minunat sau un cadou perfect;
- Sunt usor de intretinut, neavand nevoie de apa, lumina sau conditii speciale;
- Diversitatea lor este sporita prin procesele de colorare post-deshidratare, permitand existenta unui spectru larg de nuante si combinatii cromatice.
Dezavantajele florilor uscate
Unul dintre dezavantajele florilor uscate este ca nu toate florile pot fi uscate cu succes, iar cele care pot fi transformate in acest mod pot fi destul de costisitoare. Procesul de uscare este unul meticulos si destul de lung.
Datorita dificultatii procesului, pretul unor flori uscate de calitate poate sa fie unul considerabil.
Daca iti place sa faci lucruri noi, poti incerca sa faci flori uscate acasa. Metodele variaza de la uscarea in aer, care implica agatarea florilor cu capul in jos si evitarea expunerii la soare, la utilizarea glicerinei pentru a obtine o flexibilitate mai mare a petalelor.
Timpul necesar pentru a usca florile in aer variaza, dar in medie dureaza intre doua si trei saptamani. Uscarea cu glicerina este ceva mai rapida, dar modifica textura si culoarea finala a florilor, lasandu-le cu o tenta mai inchisa si o senzatie usor lipicioasa la atingere.
Un aspect important in conservarea florilor uscate este prevenirea acumularii de praf si decolorarii. Un mod elegant de a face acest lucru este pastrarea lor sub o cupola de sticla, care protejeaza si pune in valoare aranjamentul floral.
Cum poti folosi florile uscate?
Modul in care le poti folosi este limitat doar de imaginatia ta. Poti avea buchet de mireasa din flori uscate, poti realiza un decor de interior sau aranjamente pentru spatii publice si vitrine de magazine. Combinatiile sunt infinite si potrivite pentru orice stil: de la rustic la modern, de la simplu la extravagant.
Daca vrei inspiratie sau iti doresti sa cumperi flori uscate de calitate, poti intra pe https://www.decomag.ro/