Marsupiu vs sling

Orice mamica care doreste sa fie activa isi va pune aceasta intrebare. Carucioarele sunt de multe ori incomode si greu de carat, pentru perioada dintre 3 luni si un an, din punctul meu de vedere unul din accesoriile de mai sus ar trebuie sa fie nelipsite. Acum problema cea mai mare este care alegere este cea mai potrivita: masupiul sau sling-ul? Evident ca toate au avantaje si dezavantaje, iar pentru a va usura alegerea voi incerca sa intocmesc o lista de pro si contra pentru ele.

Din punct de vedere a avantajelor cred ca urmatoarele se potrivesc ambelor accesorii asa ca le voi trece impreuna:
–          Copilul sta mai aproape de mama si astfel se simte mai in siguranta.
–          Copilul este usor de purtat cu tine peste tot si poti sa desfasori diverse activitati fara a fugi mereu in camera copilului pentru a vedea ce face.
–          Este mai usor si mai practic sa te plimbi cu copilul prin oras in marsupiu sau sling decat in carucior care este mare si greoi de manevrat.

marsupiu pentru copiiCa si dezavantaje :

Marsupiu:
–          Este bine sa evitati sa purtati copilului in marsupiu pentru mult timp pentru a nu avea probleme cu spatele.
–          Copilul sta in o pozitie destul de nefireasca si purtat astfel un timp prea indelungat exista riscul sa aiba probleme cu coloana.
–          Materialele din care e confectionat nu permit pielii copilului sa respire si pot duce la supraincalzirea acestuia

Sling:
–          Poate fi destul de greu de infasurat in jurul trupului mamei, si necesita ceva practica pana va iese cum trebuie.
–          Pentru sling-urile tip poseta si doar pentru acesta, au fost raportate cazuri de copii care s-au sufocat din cauza pozitei deci ar trebui evitate.

Pe de alta parte  in comparate cu marsupiul sling-ul permite copilului sa stea intr-o pozitie mult mai naturala si cu mai putina presiune pusa pe coloana acestuia, de asemenea fiind facute din materiale usoare permit pielii micutului sa respire.

Alegerea uneia din variante este una personala, dar ar trebuie bine cantarita pentru a evita disconfortul vostru si a bebelusului si eventualele probleme de sanatate ce pot aparea.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *