Seara mea libera

Draga mamasisotie.ro, am nascut acum ceva vreme (in luna martie 2011). De atunci, sunt in cea mai mare parte a timpului conectata printr-un cablu invizibil de copil. Apropo, avem un baietel, Antonio pe numele sau. Zilele trecute am descoperit profilul tau de facebook si am incercat sa ma identific cu fiecare mama si sotie in parte. Nu ma plang, desi imi lipseste intrucatva atmosfera intima dinainte de sarcina, cand veneam de la serviciu, pregateam cina si o serveam, impreuna cu sotul, la lumina lumanarilor, in fata unui pahar de vin bun.

relaxare cu cafeaAcum, altfel arata zilele, dar mai ales serile mele, cu agitatia specifica fiecarei etape de varsta a micutului meu, cu pregatirea lui pentru somn, in principiu, cam la aceeasi ora in fiecare seara, urmand un ritual care sa-l faca pe el sa anticipeze cumva, ceea ce va sa vina, un somn linistit si odihnitor. Dupa care, cad epuizata in lumea viselor, uitand de micile mele placeri personale, uitand de ritualurile mele dinainte de somn.

Ei bine, m-am hotarat sa imi fac timp pentru seara mea libera. Va fi o seara in care sotul si Antonio vor petrece ca “intre barbati”, vor iesi si se vor distra asa cum cred ei de cuviinta, iar eu imi voi face de cap asa cum voi considera eu ca merit. Deja am inceput acest ritual de doua saptamani. In prima saptamana ei au mers la un spatiu de joaca, in cea de-a doua, au avut play-date la un var de-al sotului, care a devenit tatic putin dupa noi.

Iar eu… eu m-am distrat la o baie cu spuma din belsug. Apoi m-am rasfatat cu o binemeritata portie de inghetata; da, stiu, nu e bine. Mai era si cu ciocolata si “stropita” cu sirop din belsug. Si aseara, cand a fost a doua mea seara de rasfat, m-am desfatat cu un film bun. Un film pe care imi doream de mult sa-l vad, un film care m-a uns pe suflet si mi-a reamintit de mine, prin mine, pentru mine. Fa-ti timp pentru tine, draga mama si sotie. Numai asa poti sa-ti vezi de toate in continuare!

Distribuie:

Lasă un răspuns