Transforma-ti dormitorul in cel mai confortabil loc de pe pamant!

tiny-bedroom-designUnde iti petreci cel mai mult timp din intreaga viata? Cu siguranta, raspunsul este ” In pat” . Obisnuim sa dormim cel putin 8 ore in fiecare noapte si transformam salteaua intr-un prieten de nadejde. Dormitorul, salteaua, pernele si ambientul din dormitor insa, pot sa aiba efect pozitiv sau mai putin pozitiv asupra intregului tau corp. Daca alegi niste culori nepotrivite, daca achizitionezi o saltea de proasta calitate sau daca accesoriile pe care le folosesti nu sunt intocmai confortabile, este posibil sa ai neplaceri : dureri de spate, oboseala cronica sau chiar boli mai grave. Cum dormitorul trebuie sa fie cel mai confortabil loc de pe pamant, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte.

Confortul fizic

Este, de departe, cel mai important. Pentru a-l obtine trebuie sa acorzi atentie saltelei pe care o cumperi, pernelor, asternuturilor si evident, temperaturii pe care o ai in camera. Opteaza pentru o saltea de buna calitate, pe care sa o schimbi o data la 7-10 ani, alege niste lenjerii de pat antialergice si doteaza-ti camera cu instrumente pentru masurarea temperaturii, a presiunii si a umiditatii.

Confortul psihic

Nu doar ceea ce simti te poate influenta, ci si ceea ce percepi in subconstient. Culorile peretilor, modelele lenjeriilor sau modul in care ai aranjat mobila, toate pot lucra la psihicul tau. Alege lenjerii de pat fashion , cu culori cat mai placute, pereti simpli si mobilier cat mai putin voluminos, care sa ofere un spatiu cat mai mare in camera. In felul acesta, va fi o adevarata placere sa stai in propriul dormitor.

Micile detalii

Exista o multime de detalii care pot inclina balanta si pot transforma dormitorul intr-un loc perfect sau intr-un loc mai putin perfect. Tablourile, televizorul, lampile, tipul de lumina pentru care optezi, jaluzelele sau covorasul, toate trebuie sa fie bine integrate, pentru a crea un tot inchegat si placut, atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere vizual.

Daca reusesti sa combini toate aceste lucruri, in asa fel incat sa te simti ” acasa” ori de cate ori deschizi usa dormitorului si in asa fel incat sa te trezesti fericita in fiecare dimineata, atunci totul este perfect. Daca nu, trebuie sa mai cauti dupa solutia perfecta.

 

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *