3 Lucruri Importante pe care trebuie sa le stii inainte sa iti faci o ecografie

Fie ca esti pe cale sa devii fericita, norocasa mamica a unui suflet pe care il vei aduce curand pe lume, fie ca simti incomoditati in zona abdominala sau genitala, sau pur si simplu la recomandarea medicului, daca ai fost trimisa sa faci o ecografie, nu ezita sa contactezi medicul specialist cat mai repede si sa realizezi aceasta analiza care, de altfel, este complet nedureroasa si performanta.
Constand intr-o tehnologie avansata cu ultrasunet, care a progresat pana in punctul de a oferi rezultate 3D si 4D, ecografia iti poate monitoriza organele interne intr-un mod nedureros si extrem de sigur pentru tine si, desigur, fatul sau organele tale.

1. Cum va decurge ecografia?

In caz ca nu stii, este bine sa afli de dinainte ce se va intampla. Te vei aseza pe un pat medical, iar pe zona care urmeaza sa fie examinata, spre exemplu abdomen, va fi intins un gel care va facilita efectuarea unei ecografii clare si meticuloase. Dupa ce iti vor fi examinate organele vizate, gelul va fi indepartat, sters de pe pielea ta, te vei imbraca inapoi si … asta a fost! Medicul va interpreta rezultatele si iti va face recomandarile adecvate, dupa care vei putea pleca linistita acasa. Ecografia este o metoda de investigatie eficienta si nedureroasa, care poate fi efectuata sub mai multe forme si cu ajutorul mai multor tipuri de ustensile, in functie de locul vizat (ex: abdominala, vaginala, a esofagului etc.)

2. Nu ezita sa intrebi doctorul cum sa te pregatesti pentru ecografie

Desi poate parea ca nu necesita nici o pregatire in prealabil, in functie de zona care urmeaza sa fie investigata, este posibil sa trebuiasca sa urmezi cateva etape pregatitoare inainte de a ti se efectua ecografia propriu-zisa. Abstinenta de la bauturi carbogazoase, de la mancare si curatarea intenstinelor sunt doar cateva din masurile care iti pot fi prescrise inainte de o analiza amanuntita a organelor tale interne. Urmeaza-le indeaproape, deoarece nerespectarea acestor pasi initiali poate conduce la o analiza neclara, incompleta sau total imposibila a ecografiei tale.

3. Ce doctor iti va realiza ecografia?

Desi este un procedeu simplu si eficient, este important sa stii cu cine te vei afla in cabinet si cine va efectua procedurile acestui consult medical numit ecografie. Alege un doctor bun si de incredere, astfel incat sa pasesti cu incredere in sala si totul sa decurga conform asteptarilor tale. Asigura-te ca te informezi in legatura cu preturile fie ca te intereseaza o ecografie generala sau o ecografie pentru morfologie fetala, si alege doctorul cel mai bun pentru tine!
Stiind toate acestea, ecografia ta va decurge fara probleme, iar rezultatul va fi unul pe masura asteptarilor – clar si complet. Ramane doar ca medicul sa iti intepreteze ecografia, si sa iti ofere raspunsurile la intrebarile pe care le aveai de mult, pentru ca tu sa beneficiezi de o viata cat mai sanatoasa si fericita, asa cum merita orice femeie!

ecografie generala fetala

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *