4 abilitati pentru o casnicie de durata

Atunci cand sunteti logoditi si va pregatiti pentru casatorie, totul pare minunat. Insa va fi totul la fel si dupa? Veti reusi sa aveti o casnicie de durata, sau totul se va narui la prima piedica din casnicie? Ei bine, exista patru abilitati pe care trebuie sa le dezvolti, pentru a te asigura ca vei avea o casnicie de durata.

4 abilitati pentru o casnicie de durata

4 abilitati pentru o casnicie de durata

Abilitati pentru o casnicie de durata

  1. Comunicarea

Stim ca ai tot auzit ca pe lista de necesitati pentru o relatie reusita si o casnicie de durata este trecuta comunicarea. Da, comunicarea corecta este esentiala pentru o casnicie sanatoasa. Daca nu stiti cum sa comunicati corect, vor aparea fisuri in casnicie, care ar putea duce la crapaturi si chiar la rupturi. Insa in cele mai multe cazuri, problemele de comunicare pot fi rezolvate.

Atentie, insa, intrucat comunicarea nu se refera doar la a avea mici discutii obisnuite. O buna comunicare se refera la capacitatea voastra de a discuta despre lucruri importante, precum valorile la care tineti, scopurile pe care le aveti in viata si viziunea asupra casniciei. In unele cazuri, aceste lucruri sunt discutate cand inca doar va intalniti, dar nu intotdeauna. De exemplu, nu poti presupune ca partenerul tau isi doreste copii, doar pentru ca nu a afirmat niciodata ca nu si-ar dori. Aceste lucruri trebuie sa le discutati, nu sa le presupuneti. Alte lucruri importante include monogamia, timpul petrecut individual si cu familia, relatiile de prietenie si joburile.

  1. Administrarea bugetului

Problemele financiare sunt in varful listei cu motivele de cearta in cuplu. Certurile frecvente pe motivul bugetului duc chiar la destramarea casniciei. Daca, la un moment-dat, cheltuiti exagerat, acest lucru ar putea cauza probleme financiare serioase, iar acest lucru ar putea duce la certuri frecvente. Asadar, invatati sa administrati bugetul, pentru a evita aparitia certurilor si a va asigura ca veti avea o casnicie de durata.

  1. Buna intelegere cu rudele prin alianta

Probabil ca esti constienta si tu ca relatiile cu rudele prin alianta nu vor fi niciodata perfecte. De altfel, nicio relatie nu e perfecta. Nu trebuie sa incerci sa fii cea mai buna prietena a soacrei, sau sa iesi la cafea saptamanal cu o cumnata. Insa daca nu exista relatii cat de cat bune cu rudele prin alianta, pot aparea probleme serioase in casnicie. Chiar daca micile probleme nu ti se par grave la inceput, cu timpul, acestea se vor agrava. De exemplu, daca nu te intelegi cu soacra, ci incerci sa o excluzi din viata voastra, sotul tau s-ar putea simti prins la mijloc intre voi douam, iar acest lucru ar putea afecta serios casnicia voastra.

  1. Sinceritatea

Minciuna poate fi iertata, dar niciodata uitata. Daca minti macar o data, chiar si in privinta unui lucru minor, sotul tau s-ar putea sa nu mai aiba incredere deplina in tine. Este mult mai bine sa iti explici gesturile si deciziile, decat sa tradezi increderea partenerului in tine. Chiar si lucrurile de dinainte de casatorie sunt importante, chiar daca par nesemnificative. Amintirea unor lucruri din trecut poate reveni si crea resentimente. Asadar, daca iti doresti o casnicie de durata, sinceritatea trebuie sa fie pe primul loc.

Distribuie:

Lasă un răspuns