Alege epilatorul potrivit in functie de tip

Pentru o femeie, epilatorul este un aparat esential pentru ingrijirea personala. Insa exista atatea modele diferite de epilator, incat poate deveni coplesitor sa alegi un singur model. Diverse modeluri sunt dotate cu diferite functii, menite sa te ajute sa obtii o epilare cat mai buna. Vei gasi pe piata epilatoare electrice de la diferiti producatori cu renume. Desi tehnologiile utilizate pentru epilatoare sunt similare, acestea se diferentiaza prin accesorii, dotari, calitate si desigur, pret.

Atunci cand te pregatesti sa cumperi un epilator, trebuie sa decizi ce functii iti doresti sa folosesti si care sunt dotarile de care ai nevoie. In plus, trebuie sa tii cont si de sensibilitatea pielii tale. De asemenea, trebuie sa decizi daca vrei ca epilatorul sa poate fi folosit pe pielea umeda sau chiar sub dus sau in cada.

Alege epilatorul potrivit in functie de tip

Alege epilatorul potrivit in functie de tip

Tipuri de epilatoare

Primul epilator care a fost creat folosea un arc spiralat, usor arcuit in lungime, care era rotit cu viteza mare cu ajutorul unui motor electric. Tehnologia aceasta nu mai este in prezent utilizata, decat pentru epilatoarele faciale manuale. In schimb, aceasta tehnologie a inspirat aparitia unor modele electrice imbunatatite, care ofera performante crescute.

Epilatorul cu discuri rotative este primul model care a fost inspirat din designul original cu arc spiralat. Acest tip de epilator foloseste o serie de discuri metalice care se rotesc. Discurile au o forma speciala si o suprafata rugoasa, care le determina sa tina strans un fir de par si sa le prnda intre ele, inchizandu-se apoi si smulgand firele de par din radacina.

Epilatorul cu pensete este un model dezvoltat din epilatorul cu discuri rotative. Acesta utilizeaza o serie de placute metalice fixate pe un cilindru rotativ din material plastic. In interiorul cilindrului este un sistem care deschide si inchide placutele metalice, astfel ca firul de par este prins intre placutele metalice si placutele statice ale aparatului. Denumirea de epilator cu pensete este data de miscarea perechilor de placute, care este similara cu cea a unei pensete obisnuite.

Diferentele intre tehnologii sunt mici, iar performantele acestor tipuri de epilatoare sunt similare. Epilatorul cu pensete este considerat un model superior, intrucat prinde mai bine firele de par si le rupe mai rar. Avand in vedere asemanarea intre modele, in ceea ce priveste tehnologia utilizata, atunci cand alegi un epilator, este important sa tii cont de dotari si de calitatea aparatului, nu doar de tehnologie.

Epilatorul cu impulsuri de lumina intensa

Adeseori, epilatorul cu impulsuri de lumina intensa este comercializat impreuna cu celalalte tipuri de epilatoare. Insa acest model de epilator nu este un aparat alternativ, ci unul complementar. Scopul final este acelasi ca si al epilatoarelor obisnuite, si anume acela de a elimina parul de pe corp.

Aparatul cu impulsuri de lumina intensa este inrudit cu aparatele cu laser si este, la baza, un echipament medicat utilizat in cardiologie, oftalmologie si dermatologie, pentru tratarea diverselor afectiuni. Acest aparat foloseste o sursa care emite radiatii electromagnetice ce acopera spectrul luminii vizibile si intra usor in domeniul infrarosiilor si ultravioletelor.

Impulsurile energetice lovesc pielea si sunt absorbite de catre celulele mai inchise la culoare, precum foliculii. In momentul in care temperatura foliculului de par este suficient de mare, bulbul si papila sunt distruse. Astfel, radacina firului de par nu mai este capabila sa creasca un fir de par pentru o perioada lunga, sau chiar niciodata. Insa pentru eficienta, tratamentul cu impulsuri de lumina intensa trebuie repetat la intervale regulate. Tratamentul trebuie insa aplicat pe pielea epilata sau rasa.

Distribuie:

Lasă un răspuns