Alege un espressor de cafea in functie de tip

Majoritatea oamenilor obisnuiesc sa bea cafea. Daca si tie iti place cafeaua, ai nevoie sa iti completezi aparatura din bucatarie cu un espressor de cafea. Acest aparat ii ofera cafelei un gust deosebit. Exista insa o multitudine de modele, moduri de functionare, dotari si desigur, preturi. Avand in vedere diversitatea de modele existente, alegerea unui espressor de cafea poate fi destul de dificila. De aceea, te vom ajuta sa descoperi care sunt tipurile existente.

Alege un espressor de cafea in functie de tip

Alege un espressor de cafea in functie de tip

Espressor de cafea actionat cu aburi

Moka. Unele persoane nu considera acest tip de aparat ca fiind un espressor de cafea, din cauza ca il aseamana cu un ibric mai complicat, sau cu o cafetiera mai primitiva. Insa vasul Moka este un espressor extrem de simplu. In timp ce ibricul face cafeaua prin decoct, iar cafetiera prin infuzie, Moka foloseste apa ferbinte sub presiune pentru a extrage esenta de cafea.

Espressor electric cu abur. Acesta este cel mai ieftin tip de espressor. Este un vas Moka ambalat intr-o carcasa moderna si prevazut cu un sistem de incalzire. Nu are pompa, astfel ca puterea lui este data de evaporarea apei din boiler.

Espressor de cafea actionat cu piston

Espressor cu actiune directa. Acest model nu are pompa, dar nici nu foloseste actiunea aburului pentru a crea presiune. Atunci cand prepari cafeaua, trebuie sa iti folosesti forta pentru a impinge apa fierbinte din boiler prin sita. Acest model este dificil de utilizat, intrucat necesita atat atentie constanta, cat si experienta si effort fizic.

Espressor cu arc. Acest model se aseamana cu espressorul cu actiune directa. Si acest model presupune effort fizic, dar este necesara compresia unui arc. Atunci cand doresti, declansezi resortul, care va impinge usor apa fierbinte prin sita. Este mai simplu de utilizat decat modelul cu actiune directa, insa necesita si acesta atentie si effort fizic.

Espressor de cafea cu pompa electrica

Espressor semiautomat. Acesta este cel mai popular tip de espressor de cafea. Acesta utilizeaza o pompa electrica pentru a crea presiunea necesara. Trebuie sa presezi cafeaua macinata sau sa asezi padul de cafea, sa pornesti manual aparatul si sa il opresti atunci cand consideri ca este gata extractia cafelei. Modelele mai simple isi regleaza singure temperatura si presiunea. In schimb, cele mai scumpe ii permit utilizatorului sa ajusteze temperatura si presiunea.

Espressor automat. Acesta seamana cu cel semiautomat, dar ofera butoane cu setari prestabilite, astfel ca utilizatorul trebuie doar sa aleaga optiunea dorita. Acest espressor iti permite sa ajustezi temperatura, presiunea si cantitatea de apa si se opreste atunci cand este gata.

Espressor super-automat. Acest tip de espressoare este cel mai complicat si scump. Include rasnita, boiler de capacitate mare si capabil sa asigure presiunea constanta chiar si atunci cand realizeaza mai multe cafele intr-un timp scurt, functii avansate de curatare si decalcifiere. Uneori, este prevazut si cu un sistem automat de spumare a laptelui. Acest tip de espressor de cafea macina cafeaua la granulatia dorita, astfel ca ii asigura maximul de aroma. De asemenea, ajusteaza temperatura si presiunea, controleaza cantitatea de apa si livreaza cafeaua dorita fara efort.

Distribuie:

Lasă un răspuns