Cauți un ceas nou? Ce să alegi: un ceas clasic sau un smartwatch?

Chiar dacă un telefon mobil, atât de popular, arată cu precizie ora exactă, încă sunt foarte mulți oameni care preferă să poarte un ceas, acesta fiind încă un accesoriu interesant și original. În ultimii ani, datorită dezvoltării tehnologiei, mulți au început să înlocuiască ceasul clasic cu cel inteligent, datorită funcțiilor suplimentare pe care acesta le oferă. Dar care dintre cele două variante merită să fie aleasă atunci când cauți un nou model?

Ce avantaje oferă un ceas clasic?

Unul dintre principalele motive pentru care se alege un ceas clasic este aspectul acestuia. Numeroase branduri cunoscute sau mai puțin renumite oferă un număr impresionant de modele, cu design interesant, care se potrivesc diverselor stiluri. Astfel, se poate alege între unul clasic, elegant sau modern, astfel că pot fi purtate ca și o completare a ținutelor de zi cu zi.

Aceste ceasuri tradiționale sunt în prezent create pentru a putea concura cu ceasurile inteligente, de aceea ele pot avea multe alte funcții, în afară de indicarea orei. Printre aceste funcții pot fi găsite: cronometru, termometru, busolă sau alarmă. 

Un alt avantaj al ceasurilor clasice este faptul că acestea, spre deosebite de un smartwatch, are o baterie care trebuie schimbată o dată la câțiva ani, astfel că, va trece foarte mult timp până vei observa că ceasul s-a oprit.

Ce setări smartwatch te pot convinge să îl alegi?

Un smartwatch poate înlocui cu succes un model clasic, mai ales că, în anumite situații, aspectul acestora poate fi asemănător. Ceea ce le diferențiază însă, este funcționalitatea acestora și faptul că, dacă vei accesa meniul de setări smartwatch te va uimi cu adevărat. Atât de multe funcții și posibilitatea conectării acestuia cu smartphone-ul  va surprinde plăcut pe oricine. 

 Un astfel de ceas inteligent va fi tot ceea ce ai nevoie dacă ești un adept al mișcării fizice regulate, acesta având opțiuni precum: măsurarea pașilor, calcularea caloriilor arse, măsurarea ritmului cardiac și a somnului. Există atât de multe setări smartwatch pe care le poți folosi, încât nu o să mai vrei să revii la un dispozitiv tradițional de indicare a timpului.

Mai mult, popularitatea acestora este în continuă creștere, de aceea apar mereu noi variante de ceasuri inteligente cu funcții suplimentare noi și o baterie care nu se descarcă la fel de repede.

Dacă încă nu te-ai decis ce ți se potrivește în materie de ceasuri, trebuie să iei în calcul, în primul rând, modul în care îl vei folosi și dacă vrei mai mult decât afișarea orei curente.

Distribuie:

Lasă un răspuns