Ce fel de locuinte poti gasi intr-un ansamblu rezidential si cum o alegi pe cea potrivita familiei tale?

Ansamblurile rezidentiale au devenit foarte populare in ultimii ani, in Romania. Acest lucru s-a intamplat atat datorita reorientarii dezvoltatorilor imobiliari catre realizarea unor astfel de constructii si complexe, in care au pus la dispozitia viitorilor locatari mai multe servicii si facilitati, dar si datorita celor care au descoperit beneficiile pe care le ofera traiul in astfel de ansambluri rezidentiale.

Care sunt beneficiile locuirii intr-un ansamblu rezidential?

In primul rand, constructia de ansambluri rezidentiale a inceput abia dupa anul 2006, astfel ca si cladirile construite sunt mai noi si mai rezistente fata de blocurile vechi din orase. In plus, sectorul imobiliar este in continua dezvoltare, motiv pentru care oamenii au posibilitatea de a-si cumpara o locuinta intr-un ansamblu rezidential inca din faza de proiect.

Desi poate parea riscant, a plati o suma mare pentru un lucru care inca nu exista, alegerea unui dezvoltator serios si profesionist va garanta ca rezultatul final va fi pe masura asteptarilor. Acest lucru va fi posibil, deoarece in faza de proiect viitorii locatari isi pot personaliza locuinta – in limitele permise de proiect si structura de rezistenta a cladirii.

Un alt atu al ansamblurilor rezidentiale estae acela ca pun la dispozitia locuitorilor o gama vasta de servicii, utilitati si facilitati, pentru a le face viata mai usoara, fara sa fie nevoiti sa mearga in oras pentru orice nevoie ar avea. In unele astfel de complexe moderne exista chiar gradinite si crese, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care ansamblurile rezidentiale sunt alese, in general, de familii tinere.

Drept urmare, si comunitatea este una tanara, care reuneste persoane ce au si lucruri in comun, favorizand dezvoltarea unor comunitati unite si sigure. Siguranta locatarilor este data si de faptul ca accesul in interiorul complexelor este privat, patrunderea persoanelor straine fiind limitata.

Locuri de parcare disponibile si spatiul verde, in care se pot plimba si juca copiii, sunt si ele avantaje oferite de dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale, asigurandu-le astfel locatarilor mai multa libertate de miscare.

Ce fel de locuinte pot fi gasite intr-un ansamblu rezidential?

Ansamblurile rezidentiale pot fi compuse atat din blocuri de apartamente, cat si din case sau chiar blocuri si case impreuna. In consecinta, indiferent ce preferinte ar avea in materie de locuinta – casa, apartament, duplex, penthouse – oricine isi poate gasi casa visurilor sale intr-un ansamblu rezidential.

In blocurile de apartamente exista de la garsoniere si studiouri, la apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, fiecare avand la dispozitie mai multe suprafete si tipuri de compartimentare. De asemenea, acestea au si cel putin un balcon, pentru ca locatarii sa poata iesi la aer, in unele cazuri existand chiar terase, la etaje superioare, care ofera o priveliste frumoasa asupra imprejurimilor.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *