Ce inseamna eficienta energetica si de ce sa fim atenti la ea cand alegem un frigider?

Achizitionarea unui frigider este cu siguranta una dintre cele mai necesare si importante alegeri in materie de aparatura electrocasnica. Practic, este imposibil sa ne imaginam cum ar fi viata noastra fara acesta, motiv pentru care la un moment dat trebuie sa facem luam o astfel de decizie si sa cumparam unul foarte eficient.

Cand vorbim despre eficienta trebuie sa o aducem in discutie pe cea energetica. Ce inseamna aceasta? De ce este atat de importanta pentru alegerea facuta si la ce alte aspecte sa mai fim atenti atunci cand alegem un frigider? Vom vorbit despre toate aceste detalii in cuvintele ce urmeaza.

Ce este eficienta energetica?

In ultima perioada se aduce in discutie din ce in ce mai mult termenul de eficienta energetica. De asemenea, in fiecare dintre cazuri acesta este asociat cu performanta si calitatea ridicata. Cu toate acestea, ce inseamna mai exact?

Ei bine, eficienta energetica este in fapt un raport intre mai multe aspecte ce sunt oferite de catre o aparatura sau instalatie, adica intre performanta, servicii, bunuri, respectiv energia necesara pentru ca acestea sa se prezinte la un nivel optim. Mai simplu decat atat, eficienta energetica este practic cantitatea de energie utilizata pentru a atinge o anumita performanta.

Totul a plecat de la politica Uniunii Europene, ce are ca scop eficientizarea si utilizarea cat mai rationala a resurselor naturale, respectiv reducerea riscului si nivelului de poluare.

Cum este clasificata eficienta energetica?

Pentru a se intelege cat se poate de simplu eficienta energetica, aceasta a fost clasificata alfabetic. Astfel au luat nastere mai multe clase energetice, care se prezinta de la litera A+++, A++, A+, A si pana la B, C… respectiv G.

Trebuie mentionat faptul ca clasa energetica A+++ este considerata a fi cea mai eficienta din punct de vedere al consumului raportat la performanta, valorile acestea regresand pe masura ce se trece catre o clasa apropiata de nivelul G.

Revenind la aspectele ce tin de achizitionarea unui frigider, e important sa se tina cont de acest detaliu, mai ales ca din randul electrocasnicelor acesta e folosit mai tot timpul, nu-i asa? In acest sens, daca analizam un frigider LG ori un altul produs de un brand recunoscut pentru performanta si calitate, vom descoperi ca acestea se afla intr-o clasa energetica net superioara. Pentru a va convinge de acest lucru puteti arunca o privire pe oferta regasita pe site-ul demax.ro, unde gama este foarte variata si preturile chiar atractive.

Consumul redus de energie – se va simti la buzunar

Asadar, alegerea unui frigider trebuie sa se orienteze catre o clasa energetica foarte eficienta, fapt ce va conduce catre un consum optim de energie. Acest lucru trebuie analizat in principal pe termen lung, mai ales pentru ca achizitionarea unui frigider nu se face periodic, ci ar trebuie sa fie o decizie luata pentru foarte mult timp.

Daca se va urmari acest detaliu atunci se va observa faptul ca se va economisi considerabil de-a lungul timpului, astfel incat investitia respectiva este una mai mult decat rentabila.

Este acesta singurul detaliu de care trebuie sa se tina cont? Evident ca nu, insa poate fi considerat cel mai important. Care sunt celelalte aspecte de luat in seama? Sa aruncam o scurta privire asupra lor.

Volumul pe care-l ofera

Un frigider trebuie sa fie incapator. E adevarat ca acest aspect tine foarte mult si de cate persoane il utilizeaza, astfel incat dimensiunile sunt strans legate de cat de mare e familia respectiva. Important este faptul ca site-ul anterior mentionat, demax.ro, ofera posibilitatea de a alege cea mai potrivita solutie.

Cum poate fi compartimentat

Sunt situatii in care trebuie depozitate diverse produse in frigider, iar acest lucru poate fi problematic. In astfel de momente e important ca frigiderul respectiv sa poata fi compartimentat dupa bunul plac, cu rafturi detasabile si ce pot fi asezate conform nevoilor.

Silentiozitatea pe care o prezinta

De asemenea, e important ca frigiderul achizitionat sa fie unul silentios. Adevarul este nimeni nu isi doreste sa fie deranjat pe timp de noapte de sunetul puternic al acestui electrocasnic, cum de altfel se intampla la modelele mai vechi.

Un control al temperaturii performant

Nu in ultimul rand, un frigider de calitate va oferi si un control al temperaturii cat se poate de performant. Ce inseamna acest lucru? E vorba de faptul ca anumite zone ale frigiderului trebuie sa aiba temperaturi diferite, care sa poate fi reglate cu usurinta, iar congelarea sa se efectueze rapid.

La acest detaliu putem adauga modul in care circula aerul si proprietatile pe care le are frigiderul in lupta antibacteriana, astfel incat igiena si mirosul sa fie mereu la cele mai ridicate standarde.

Asadar, eficienta energetica si toate aceste aspecte ce au fost prezentate sunt detaliile de care trebuie sa tina cont orice persoana ce isi doreste sa cumpere un frigider, fie ca este vorba despre un frigider LG, Beko, Bosch sau alt brand de renume.

Distribuie:

Lasă un răspuns