Cum alegi numele pentru bebelus

O mama cu care am vorbit mi-a spus ca si-a numit fiica Regina – pronuntata „Re-JEE-na” – pentru ca ii placea sunetul regal al acestuia.

Din pacate, colegii de clasa ale Reginei s-au grabit sa ii aloce tot felul de porecle. De ce pot fi copiii atat de cruzi?! Este o idee buna sa faci brainstorming despre posibile porecle cu partenerul tau sau alt membru al familiei sau prieten de incredere, pentru a te asigura ca nu exista vreo posibilitate socanta pe care o treci cu vederea.

Cautati in mediul online pentru a va putea inspira atat pentru nume de fete cat si pentru nume de baieti.

Luati in considerare importanta numelui de mijloc

Puteti alege al doilea nume al copilului dvs. doar pe baza faptului ca se potriveste bine cu numele si prenumele acestuia, dar il puteti folosi si pentru a onora un membru al familiei, cum ar fi un bunic sau o matusa iubita.

Este, de asemenea, un loc frumos pentru a „ascunde” o traditie de familie. Un prieten de-al meu s-a casatorit cu un tip pe nume Richard si toti barbatii din familia lui de 12 generatii au fost numiti Richard.

Prietena mea nu a vrut sa insulte pe nimeni din familie, dar NU a vrut sa-si numeasca fiul Richard XIII. Nu ma intrebati cum a facut-o, dar a convins cumva familia ca traditia a continuat destul de mult si ca fiul ei ar trebui sa se numeasca Damian.

Nu uitati de initiale

Acest lucru poate suna meschin, dar initialele copilului dvs. sunt un alt aspect crucial. Ana Sorina Sab (ASS), de exemplu, NU este o idee buna. O mama rusinata nu mi-a recunoscut ca si-a dat seama prea tarziu ca initialele fiicei sale ar putea fi interpretate ca un cuvant rau. Ea asteapta cu rasuflarea taiata pana cand fiica ei incepe scoala si sperand sa nu observe nimeni! Scrieti initialele tuturor combinatiilor de nume pe care le aveti in vedere doar pentru a fi sigur.

Spune cu voce tare

Numele, al doilea si numele de familie au un flux ritmic atunci cand le spui cu voce tare? Vanatorul David Jackson suna frumos, dar Jackson Grayson McMasterson… nu atat de mult. In timp ce esti la asta, fa o cautare pe Google.

Nu Te Stresa Prea Mult

Daca faceti o greseala si regretati numele pe care l-ati ales, nu va panicati – aveti optiuni. Ai putea folosi o porecla pentru copilul tau pentru totdeauna si sa uiti ca numele sau real exista.

De exemplu, inventia ta inteligenta „Nicoxavieriah” ar putea deveni pur si simplu „Nick”. Sau ai putea sa folosesti al doilea nume ca prenume – de aici importanta alegerii cu intelepciune a al doilea nume. Iar daca se intampla mai rau, poti oricand sa-ti schimbi numele copilului in mod legal. Necesita multa hartie si niste taxe, dar nu este imposibil.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *