Cum faci curatenie cand ai copil?

Trebuie sa recunosc ca din clipa in care a venit bebe pe lume, am inceput sa fiu mai atenta cu produsele de curatare pe care le folosesc, desi nu sunt adepta igienei exagerate, pentru ca vreau sa o las sa-si dezvolte sistemul imunitar si nu poate face acest lucru decat daca intra in contact cu mediul inconjurator asa cum este el in mod normal.
Nu folosesc produse care contin clor, in primul rand pentru ca imi fac mie rau, mirosul puternic imi da stari de voma si imi usuca mucoasele, fetita mea nu intra in contact cu produsele, cand ne apucam de curatenie o lasam la bunici sau o scoatem pe afara.
Puteti folosi produsele traditionale de curatat, din comert, sunt destul de bune, cele de la Sano mi se par ok la pret si chiar sunt de calitate, sau puteti opta pentru detergenti pentru curatare profesionala, aceste produse sunt un pic mai scumpe ce-i drept.
O alta problema care m-a stresat o perioada indelungata au fost desenele de pe gardul casei, stam intr-o zona destul de ciudata si ne alegeam cam in fiecare saptamana cu semnaturi, desene sau diverse “opere de arta”, nu sunt placute deloc, de aceea am cautat o solutie pentru a le indeparta definitiv. Am gasit de curand un site cu produse de curatare profesionala care ofera si solutii pentru indepartare graffiti si antigraffiti care protejeaza suprafetele, impiedicand atasarea vopselei de suprafete.
Sunt convinsa ca si voi vreti sa traiti intr-un mediu mai curat, dar nu uitati ca igiena exagerata nu este neaparat buna pentru sanatatea copiilor, de obicei cand intra intr-un mediu plin de bacterii pe care tu nu-l poti controla, la gradinita de exemplu, organismul va reactiona lent si se vor imbolnavi mai des. Lasa copilul sa se joace in nisip, chiar daca nu este cel mai igienic loc, lasa-l sa alerge, sa cada, sa descopere lumea in stilul lui, va fi mai creativ si mai sanatos.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *