Cum sa aleg caruciorul potrivit?

Înainte de venirea pe lume a unui copil, viitorii părinți au tendința de a cumpăra multe lucruri printre care si caruciorul potrvit. În general, ei nu țin cont de faptul că această perioadă din viața unui bebeluș trece extrem de repede. Astfel, multe dintre articolele cumpărate ajung să nu fie folosite. În cazuri fericite, sunt utile pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Este foarte ușor să te lași purtat de val, entuziasmat de cumpărăturile pentru bebelușul tău.

Unul dintre articolele necesare este căruciorul pentru bebeluși. Însă deși există o mare varietate de modele, este important să fie ales căruciorul potrivit. Asigură-te că îl poți utiliza pe o perioadă cât mai lungă. În plus, trebuie să ții cont de faptul că un cărucior este o adevărată investiție, datorită prețului nu tocmai mic al acestuia. Așadar, asigură-te că faci o investiție bună, alegând căruciorul potrivit pentru bebelușul tău.

Căruciorul potrivit

Sfaturi pentru a găsi căruciorul potrivit

În continuare, te vom ajuta să alegi căruciorul potrivit pentru bebelușul tău. Probabil și tu știi deja că anumite obiecte, precum căruciorul, pot fi folosite de mai multe generații de copii. Așadar, dacă ai deja un copil, probabil ți-a rămas căruciorul și îl poți folosi. Dacă ai în plan să mai faci un copil, ai grijă de căruciorul pe care îl vei achiziționa, pentru a-l putea folosi în continuare, la viitorul membru al familiei. De asemenea, dacă ai rude sau prieteni care au un cărucior și vor să ți-l ofere pentru viitorul tău bebeluș, nu ezita, ci acceptă.

Dacă nu te încadrezi în niciuna dintre categoriile menționate și trebuie totuși să achiziționezi un cărucior pentru bebelușul tău, urmează cu atenție sfaturile noastre.

carucioare cu trei si patru roti

 

Stabilitatea și dimensiunea căruciorului

Stabilitatea căruciorului este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere. Cărucioarele cu patru roți sunt în general mai stabile, însă și mai voluminoase. Pentru a te asigura că iei decizia corectă, trebuie să alegi un cărucior care să încapă prin căile de acces către locuința ta. De exemplu, măsoară distanța ușii de la lift, ușii de acces în bloc sau casă. Folosește aceste măsurători pentru a alege un cărucior care să încapă chiar și prin cele mai înguste căi de acces în locuința ta.

Materialul roților

Materialul din care sunt confecționate roțile este de asemenea important. Ai grijă să nu alegi un model cu roți din plastic, întrucât nu sunt de calitate. Și roțile cu cameră pot deveni problematice, întrucât ele sunt predispuse la pană. Cel mai potrivit cărucior, din punctul de vedere al roților, este cel cu roți din silicon.

carucior cu landou

Siguranța bebelușului

Siguranța este întotdeauna pe primul loc, în special în ceea ce privește bebelușul tău. Pentru a asigura siguranța bebelușului tău, este recomandat să alegi un cărucior cu landou, pe care să îl folosești în primele luni de viață. În landou, coloana bebelușului stă perfect dreaptă.

În ceea ce privește partea sport a căruciorului, care va fi montată când bebelușul poate sta în șezut, aceasta trebuie să fie prevăzută cu centuri în 5 puncte.

Alte aspecte

Ține cont și de tine în alegerea căruciorului potrivit. Este important să te simți confortabil și să ai o postură cât mai corectă atunci când împingi căruciorul. Pentru aceasta, verifică tipul de mâner, astfel încât acesta să fie reglabil pe înălțime. De asemenea, încearcă să cumperi căruciorul dintr-un magazin fizic, unde îl poți testa. Alte aspecte de care trebuie să ții cont sunt manevrabilitatea, greutatea și sistemul de închidere și deschidere.

Distribuie:

Lasă un răspuns