Cum sa citesti cat mai mult, chiar daca nu ai timp

cum sa citesti cat mai mult

Cititul e privit uneori ca un sport extrem, din pacate. Daca spui unor persoane ca tu citesti ca sa te relaxezi, se uita la tine stramb, ba ar fi in stare sa isi faca si cruce si sa scuipe-n san, sa nu cumva sa fie molipsitor

Copiii care citesc sunt priviti si ei ciudat la scoala, de catre colegii atat de pasionati de jocuri online, Facebook si alte retele de socializare.

Sunt considerati a fi din Epoca de Piatra si se rade pe seama pasiunii lor. V-o spun din proprie experienta. Nu stiu cand a devenit cititul o pasiune pe care trebuie sa o tii ascunsa.

Fiica mea are 9 ani si ii place sa citeasca. Ii infrunta pe colegii care rad pe seama ei si nu se lasa afectata. Insa, cati sunt ca ei? Cati reusesc sa isi sustina pasiunile?

 

Cum sa citesti cat mai mult

Mi-a placut intotdeauna sa citesc. Inca de copil, devoram carte dupa carte, pierduta in povestile care ma duceau in alte lumi. Mi-am pastrat pasiunea, desi timpul nu mai e la fel si viata de adult vine si cu alte responsabilitati.

Am 2 copii, un sot, o casa de intretinut. Sunt si blogger, deci si asta imi ocupa mare parte din timp. Totusi, nu vreau sa renunt la citit. Lumea ma intreaba cum de am timp! Nu am, imi fac.

  • Daca mergeti cu mijloace de transport, o carte trebuie sa stea mereu in geanta. Sunt cateva minute bune, in care va puteti bucura de pasiunea voastra!
  • Uitati-va mai putin la TV si cititi, in schimb! Eu am renuntat sa ma mai uit la TV, cititul e relaxarea mea!
  • Luati o carte cu voi in cada! Stiu, e riscant, puteti sa o scapati in apa, dar daca sunteti atenti nu se va intampla. Eu sunt singura toata ziua cu cei mici. Seara, cand vine sotul, fac o baie cu spuma, de 15-20 de minute, timp in care citesc.
  • Cititi noaptea, inainte sa adormiti! Macar cateva pagini, dupa ce toata lumea a adormit. Acela e timpul meu, cand pot lua cartea in mana si ma pot afunda in lectura. De obicei nu pot citi foarte mult, fiind obosita dupa o zi de munca, insa e ca un ritual la care nu renunt.

 

Voi ce trucuri aveti pentru a citi mai mult?

Distribuie:

Lasă un răspuns