Cum sa cureti si sa intretii o canapea din piele?

O canapea din piele este o piesa de mobilier eleganta, care ofera un aer de lux in orice camera, insa poate fi destul de scumpa. Din acest motiv, multe persoane care le detin se gandesc la acestea ca la o investitie care ar trebui sa dureze toata viata. Desigur, urmele de uzura sunt inevitabile, avand in vedere materialul si faptul ca sunt destinate sa fie folosite zilnic. Din acest motiv trebuie sa depui putin efort pentru a curata si ingriji o canapea din piele. Iata cum poti face acest lucru.

cum ingrijesti o canapea din piele

Cum cureti o canapea din piele?

Inainte de a incepe, asigura-te ca ai toate materialele necesare. Printre acestea, se numara: apa, sapun si crema pentru piele, o carpa moale, spirt si niste tampoane din vata. Apoi, poti urma procesul de curatare, in functie de pasi:

  1. Pentru a curata petele, inmoaie carpa in apa calduta cu sapun si freaca usor zona afectata. Pentru petele mai dificile, precum cele de pix, poti folosi spirt si un tampon din vata. Aici trebuie sa ai grija sa tamponezi usor doar pe zona afectata, pentru a nu raspandi pata.
  2. Usuca foarte bine zona curatata cu o carpa curata si uscata si lasa zona sa se usuce peste noapte. Trebuie sa faci acest lucru pentru a evita mucegaiul care se poate forma din cauza apei.
  3. Aplica o crema speciala pentru o canapea din piele, in mod uniform. Pielea de pe canapele este asemanatoare cu cea de pe corpul nostru. Se schimba in timp si are constant nevoie de hidratare. Este recomandat sa faci acest lucru cel putin o data pe luna.

Cum poti evita crapaturile si petele de decolorare?

De cele mai multe ori, ambientul camerei are un impact important asupra canapelei din piele. Astfel, trebuie sa te gandesti bine inainte de a achizitiona mobila, unde o vei aseza. De exemplu, daca vei amplasa canapeaua in dreptul aerului conditionat, a caloriferului sau a unui semineu, acesti factori vor strica pielea si o vor usca. Acelasi efect este dat si de lumina directa a soarelui, care poate adauga si pete decolorate pe material. Asigura-te ca poti trage draperiile in zona canapelei pentru a o proteja de soarele puternic din timpul zilei.

Cere parerea unui expert

Daca totusi intampini probleme in curatarea si intretinerea canapelei, poti apela oricand la experti. Exista multe afaceri specializate in curatarea si repararea canapelelor de piele. Daca nici asta nu functioneaza, poti lua in considerare o retapitare a mobilei, care iti va oferi impresia de mobila noua.

Distribuie:

Lasă un răspuns