Cum sa faci fata mai usor unui stil de viata agitat: 3 sfaturi utile

Un stil de viata agitat, in care perioadele de stres maxim alterneaza cu momente de anxietate sau de plictiseala, ajunge sa creeze dezechilibre profunde, atat la nivel emotional, cat si in ceea ce priveste functionarea in ansamblu a organismului. Este esential, asadar, sa luam masuri pentru a gestiona mai usor emotiile si pentru a face fata provocarilor zilnice.

Te intereseaza cum sa procedezi astfel incat sanatatea si starea ta de bine sa nu fie puse la grea incercare? Urmareste randurile de mai jos pentru a afla cum sa faci fata mai usor unui stil de viata agitat.

Pregateste-ti hrana din ingrediente bio.

Probabil cel mai important factor de echilibrare al unui organism supus zilnic unui stres constant este hranirea sanatoasa. Datorita bogatiei de nutrienti si a lipsei substantelor chimice conservante sau potentiatoare de gust, prezente in marea majoritate a mancarurilor din comert, este cheia mentinerii sistemului imunitar la cote inalte si functionarii optime a intregului organism.

Satisfactia oferita de reusita prepararii unor retete delicioase, garantata mai ales de faptul ca, in prezent gasesti conserve cu legume sau fructe bio, atat in mediul online, cat si in magazinele mari, este un alt factor de influentare pozitiva a starii de spirit. Gatitul este una dintre acele pasiuni care, pe langa obtinerea unei satisfactii imediate, aceea a obtinerii unui preparat delicios, este putin costisitoare si datatoare de prilejuri nenumarate de a etala talentul in fata familiei si a prietenilor.

Practica activitati sportive la intervale regulate.

Urmatorul factor de echilibrare, cu un potential fantastic in a mentine un organism sanatos si starea de spirit la cote inalte, este activitatea sportiva. Indiferent de sportul ales, acesta inseamna tonifierea muschilor, imbunatatirea functionarii sistemului cardiovascular si a sistemului respirator, intarirea oaselor si asigurarea unei flexibilitati sporite a incheieturilor. In plus, starea de bine pe care o induce o conditie fizica buna si senzatia ca poti atinge orice obiectiv doresti inseamna depasirea autentica a starii de spirit precare pe care o induce stilul de viata agitat.

Oboseala acumulata in organism ca urmare a practicarii unui sport este diferita de aceea pe care o induce activitatea profesionala, mai ales daca munca prestata nu este chiar ceea ce iti doresti sau daca locul de munca este, pur si simplu, furnizor de stres. In cazul activitatii sportive, este vorba despre oboseala care ne ajuta sa dormim profund, sa ne odihnim asa cum trebuie si sa ne hranim sanatos.

Citeste – pentru informare, delectare si deconectare de la stres.

Una dintre activitatile adesea ignorate cu eterna scuza a lipsei de timp furnizeaza nu doar relaxarea organismului, ci si bucuria de a cunoaste noi povesti, concepte si idei, oameni si lumi altfel. Cititul este o activitate care, indiferent de volumul si tipul de activitati pe care trebuie sa le realizezi, trebuie sa fie practicata zilnic –  este o hranire a mintii si a sufletului, intocmai cum alimentele asigura, prin nutrientii lor, functionarea normala a organismului. Iata cateva dintre multiplele beneficii ale cititului:

  • largirea orizontului de cunoastere prin asimilarea de notiuni, cunostinte si idei noi;
  • mentinerea capacitatii de memorare la cote inalte – poti preveni astfel instalarea premature a unei boli degenerative precum Alzheimer;
  • dezvoltarea vocabularului si a abilitatii de a pune intrebari si a oferi raspunsuri;
  • imbunatatirea capacitatii de concentrare si de pastrare a atentiei, chiar si in conditiile in care atentia este solicitata simultan in mai multe directii.

Fiecare om este unic si nu exista o reteta universal valabila, care sa dea echilibru in orice mediu si pentru oricare dintre noi. Cu toate acestea, ai la dispozitie surse de informare variate si, daca te folosesti de un strop de bunavointa si staruinta, este imposibil sa nu reusesti in demersul de a gasi solutii pentru contracararea efectelor negative ale unui stilul de viata agitat.

 

 

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *