Cum sa speli lenjeria de pat din bumbac

Lenjeria de pat din bumbac este printre cele mai populare tipuri de lenjerii de pat. Este folosita in majoritatea cazurilor. Lenjeria de pat din bumbac este absorbanta si nu retine umezeala, astfel ca este ideala in special pentru noptile calduroase de vara. Fibrele sunt naturale, astfel ca permit o mai buna circulatie a aerului printre ele. De asemenea, nu cauzeaza reactii alergice oamenilor predispusi la diverse alergii. Totusi, pentru a pastra aceste calitati ale lenjeriei de pat din bumbac, trebuie sa ai grija cum o speli.

Cum sa speli lenjeria de pat din bumbac

Cum sa speli lenjeria de pat din bumbac

Cum sa speli lenjeria de pat din bumbac

Instructiunile de spalare

Inainte de a spala lenjeria de pat, asigura-te ca citesti cu atentie instructiunile de spalare de pe eticheta. Vei gasi toate informatiile necesare pentru spalarea corecta pe eticheta lenjeriilor de pat. Pe aceste etichete, vei gasi informatii importante referitoare la produs, precum materialul, culoarea si firele folosite. Lenjeriile de pat din bumbac pot fi confectionate din diferite tipuri de fibre si chiar din combinatii de materiale, precum poliesterul.

Temperatura apei

Pune lenjeria de pat din bumbac in masina de spalat, cu apa calda. Niciodata sa nu folosesti apa fierbinte pentru a spala lenjeria de pat din bumbac, intrucat se poate micsora sau isi poate pierde culoarea. Daca lenjeria de pat este brodata cu detalii fine si elaborate, alege programul corespunzator pentru rufe delicate al masinii tale de spalat. De asemenea, opteaza pentru o centrifugare gentila.

Fara combinatii la spalat

Evita sa speli lenjeria de pat din bumbac impreuna cu haine tricotate, precum sosete sau pulovere. Acestea pot lasa scame, care vor adera la lenjerie. De asemenea, este recomandat sa speli lenjeria stantata sau colorata singura pentru prima data, imediat dupa cumparare.

Uscarea si frecventa schimbarii lenjeriei de pat

Este recomandat sa schimbi lenjeria de pat la fiecare 5 sau 7 zile. De asemenea, daca este posibil, usuca lenjeria de pat din bumbac la soare. Daca o intinzi la uscat afara, aerul si soarele o vor ajuta sa se usuce mai repede si sa isi pastreze culoarea. Totusi, evita sa o lasi afara timp indelungat, intrucat expunerea prelungita la soare poate avea efectul advers, si anume sa scoata culoarea din lenjerie. Aduna lenjeria de la soare odata ce s-a uscat.

Cum sa eviti cutele

Lenjeria de pat poate fi calcata cu un fier de calcat. Pentru aceasta, trebuie sa umezesti lenjeria si sa folosesti fierul de calcat la o temperatura medie. Insa daca nu iti place sa calci lenjeria, poti preveni cutele de pe lenjeria de pat din bumbac. Imediat dupa ce ai scos lenjeria de pat din masina de spalat, intinde-o cu grija. Apoi agat-o la intins, cat mai dreapta posibil, pentru a evita cutele. Acest lucru te va scuti de nevoia de a mai calca lenjeria de pat.

Alte informatii utile

Pentru o mai buna ingrijire a lenjeriei de pat din bumbac, iti oferim cateva informatii suplimentare.

  1. Bumbacul de calitate intra putin la spalat, dar numai la prima spalare. Aceasta micsorare este luata deja in considerare de catre producator. Micsorarea este considerata a fi aproximativ 3%, dar in cazul bumbacului de calitate mai slaba, micsorarea poate fi de pana la 12%.
  2. Acarienii se adapostesc in saltele si asternuturi. Pentru a evita acest lucru, este recomandat sa acoperi pernele si saltelele cu un fermoar si sa le speli o data pe luna.
  3. Adauga o jumatate de cana de praf de copt in detergent, pentru a deodoriza lenjeria, a mentine albul imaculat si a preveni ingalbenirea.

Daca esti in cautarea unor lenjerii de pat din bumbac, acum este momentul sa cumperi lenjerie frumoasa si de calitate. Poti alege lenjeria potrivita, dintr-o gama variata de lenjerii din bumbac Bed Fashion.

Distribuie:

Lasă un răspuns