De unde au apărut macaroanele cu brânză și cum au devenit atât de populare

Macaroanele cu brânză sunt preferate de mulți dintre noi, în special pentru rapiditatea cu care se gătesc dar mai ales pentru gustul lor deosebit.

macaroane barilla cu branza 1
macaroane cu branza

În America au devenit atât de renumite încât le găsești chiar și la conserva, direct gătite iar în Italia le găsești sub rețete, diverse paste de la tagliatelle la penne Barrila  sau fussili, care mai de care mai savuroase,  luxoase și mai apetisante, servite alaturi de un vin alb italian.

Totuși cum au apărut și când au devenit atât de populare?

De unde au apărut macaroanele cu brânză

în America spre exemplu, se fac concursuri special destinate acestui tip de preparat și îl poți găsi în nenumărate rețete, de la sărate la dulci. 

Cele mai sofisticate rețete se folosesc de brânzeturi maturate sau brânzeturi italiene pentru a da cat mai multa savoare acești preparat, simplu și în același timp complex in gust și arome. 

Nu se știe cu exactitate care este originea macaralelor cu brânză însă se consideră că au apărut undeva in nordul Europei, cea mai veche rețetă găsită sub forma scrisă datează din anul 1769. 

Macaroanele cu brânză servite la cina de stat din 1802 

Se crede că însuși președinte Thomas Jefferson a întâlnit această rețetă în Paris și a dus-o la Monticello, împreună cu o mașină de paste și schițe precisă de gătire a pastelor dar și a procesului de gătire.  

Pentru că s-a îndrăgostit atât de tare de gustul pastelor cu brânză încât le-a servit chiar și la o cina de stat în 1802, a cărui meniu a fost ulterior comentat de reverendul Manasseh Cutler, căruia nu îi plăceau pastele. 

Cu toate acestea, de atunci pastele cu brânză au rămas faimoase în America. 

Kraft Food salvează oamenii cu macaroane cu brânză la cutie

În 1837 compania Kraft Food a introdus pentru prima dată, macaroanele cu brânză la conservă în cadrul produselor pe care le comercializa după marea Criză Economică  din 1929 (Great Depression) iar  compania a vândut 8 milioane de cutii într-un singur an. 

După mulți ani bucătarii preiau rețeta care părea o mâncare simplă și ieftină pentru a o reinventa și a o rafina, făcându-o să se preteze oricărui restaurant de lux. 

De la clasica rețetă acum o poți găsi sub diverse variații, chiar și brânză fiind înlocuită cu branzeturi fine italiene, brie sau parmesan, servite împreună cu smochine, rozmarin, ciuperci sau sos cheddar.  

Ulterior rețetei de macaroane cu brânză i se adaugă și prosciutto sau diferite tipuri de carne și se consumă în rețete variate sau chiar ca și garnitură alături de prepare din carne. 

Distribuie:

Lasă un răspuns