Lenjeria de pat – lucruri pe care nu le stiai

Miturile si adevarurile despre asternuturile de pat

Studiile au aratat ca oamenii petrec in medie o treime de viata in pat, pentru odihna si somnul necesare organismului, iar lenjeria de pat este un aspect important. Daca somnul este insufficient sau nesatisfacator, pe termen scurt pot aparea durerile de cap, atentia scazuta si confuzia, iar pe termen lung pot duce la probleme mai grave.

Mituri si adevaruri despre lenjeria de pat

Importanta confortului

Calitatea somnului este unul dintre cele mai importante aspecte ale vietii. Acesta poate dicta nivelul nostru de productivitate si randamentul pe care il dam in activitatile zilnice.

Ce nu stiai despre lenjeria de pat

  • Numarul de fire nu este important. O buna strategie de marketing este faptul ca majoritatea comerciantilor atrag atentia catre un numar foarte mare de fire din lenjeria de pat. Ultimele studii in acest sens au dovedit faptul ca numarul de fire nu influenteaza produsul, ci calitatea firelor si materialul din care ele provin.
  • Bumbacul organic: in special oamenii care sufera de alergii aleg acest tip de material, care este de cele mai multe ori mai costisitor decat bumbacul clasic. Insa, eticheta pentru lenjeria de pat din “bumbac organic” inseamna doar ca materialul a fost cultivat organic si nu ca intreg produsul este ferit de procesarea chimica.
  • Aranjarea patului. Multe persoane neglijeaza activitatea de a-si face patul, insa acest lucru poate fi foarte benefic pentru lenjeria de pat. Prin aranjarea lenjeriei in fiecare dimineata si aerisirea ei prin miscare, poate fi redus semnificativ numarul de acarieni prezenti in aceste produse.
  • Evitati lenjeriile care sunt prezentate sub forma unor produse care nu se sifoneaza. Acest “avantaj” este obtinut prin utilizarea de rasina de formaldehida, o substanta care poate fi toxica si de care nu puteti scapa prin procesul de spalare.
  • Exista si alte materiale. In general oamenii se orienteaza catre cele 2 variante clasice de lenjerie de pat: bumbac si microfibra , insa un material care se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare este bambusul.
Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *