Patru cele mai comune probleme dentare și cum le poți rezolva

Patru cele mai comune probleme dentare și cum le poți rezolva

Puțini și norocoși sunt cei care nu au probleme dentare și care s-au născut cu dinți perfecți. Pentru toți ceilalți, vizitele la un stomatolog bun in Bucuresti sunt singura șansă de a remedia ce le-a oferit moștenirea genetică sau ce au stricat cu sau fără bună-știință.
● Una dintre cele mai des întâlnite probleme dentare este prezența cariilor.
Acestea afectează suprafața dintelui și, uneori, ajung atât de aproape de nerv încât ne țin treji toată noaptea cu o durere groaznică, ce pare să reziste la orice analgezic. Atunci când cariile dentare afectează dintele atât de profund, încât o simplă plombă nu mai poate salva nimic, singura soluție fezabilă, pe termen lung, este un implant dentar megagen. Prin intermediul unui implant dentar, vei avea un dinte care arată natural, este durabil și perfect funcțional.
● O altă problemă a dinților este legată de forma, poziția și culoarea lor.
Dacă ai dinți rotiți, înclinați înspre bolta palatină sau înspre exterior, dinți galbeni sau pătați, mici și ascuțiți, cea mai rapidă, eficientă și ușor de implementat soluție o reprezintă aplicarea de fatete ceramice. Acestea vor acoperi dinții naturali care vor fi șlefuiți sau nu, în funcție de caz, și îți vor oferi un aspect plăcut. Vei putea zâmbi cu încredere, mândru de dantura ta a cărei culoare nu se va îngălbeni în timp, indiferent dacă bei cafea, fumezi sau bei sucuri colorate.
● Dacă dinții tăi sunt strâmbi și cresc împingând unii în alții, pentru a-i alinia ai nevoie de un aparat dentar.
Există o mulțime de modele pe piață, unele mai frumoase și mai scumpe decât altele. În general, aparatele dentare se mențin pe o perioadă de 6-24 luni, iar la final vei avea cel mai frumos zâmbet. Totuși, este bine să știi de la început că odată montat aparatul vei avea nevoie de o îngrijire specială, mult mai atentă decât cea acordată dinților naturali. După fiecare masă se va folosi ața dentară și se vor peria dinții cu grijă.
● Mai mult, molarul de minte poate da multe bătăi de cap.
În ceea ce privește maseaua de minte simptome, cel mai frecvent simptom este durerea acută. Măseaua de minte apare în jurul vârstei de 17-21 ani și poate erupe total sau parțial. Dacă reușește să erupă total, ești norocos. Dacă doare și nu poate să erupă, doar medicul dentist te poate ajuta prin decapușonarea țesutului care nu îi dă voie să „iasă” la suprafață. Uneori, crește vertical fără să afecteze alți dinți și atunci nu e nevoie de intervenție stomatologica, deși nu are vreun rol în masticație, dar, când crește înclinată spre alți molari sau spre obraz devine o problemă pentru ca afecteaza alinierea sanatoasa a dintilor si ocluzia și duce la complicații precum cariile, bruxismul și retractiile gingivale. Soluția este extracția sa.
Problemele enumerate mai sus sunt comune, indiferent de moștenirea genetică sau de îngrijirea zilnică. De aceea, recomandarea generală a medicilor dentisti este sa acordăm o atenție excepțională profilaxiei. Prevenția e cel mai bun tratament. Mergi de două ori pe an la control și descoperă problemele din timp pentru a le rezolva cu minim de efort, durere și investiție financiară. Zâmbete fără probleme îți dorim!

Distribuie:

Lasă un răspuns