Realizeaza un aranjament floral splendid in doar 4 pasi

Realizeaza un aranjament floral splendid in doar 4 pasi

Iubesti florile, nu-i asa? Daca da, in mod sigur iubesti sa le vezi in diverse aranjamente minunate, chiar la tine acasa. Florile aduc un plus de culoare, prospetime si bucurie in orice casa. Daca ai flori in curte, le poti folosi pentru a realiza un aranjament splendid, urmand doar patru pasi simpli. Iar daca nu ai flori, le poti cumpara – vei iesi oricum mai ieftin decat cu un aranjament luat de-a gata.

Realizeaza un aranjament floral splendid in doar 4 pasi
Realizeaza un aranjament floral splendid in doar 4 pasi

Materiale necesare

In primul rand, pentru a realiza un aranjament floral splendid, ai nevoie de:

  • Foarfece pentru flori;
  • Vase joase si largi;
  • Verdeata – un amestec de minim trei tipuri diferite de frunze si frunzis;
  • Flori texturate si flori inflorite.

In continuare, iti vom da exemplu de un buchet, pentru care vei folosi:

  • Verdeata salbatica: feriga umbrela, ramuri de maslin si frunze de dafin;
  • Flori texturate: ventrilica, fritillaria
  • Flori inflorite: floarea-broastei, mac, trandafiri, bujori.

Aranjament floral splendid in doar patru pasi

Pasul 1

Intai, introdu verdeata intr-un cerc, in jurul gatului vasului. Dupa ce ai completat un cerc intr-o directie, inverseaza in directia opusa si blocheaza tulpinile in baza. Astfel, nu vei avea nevoie de spuma pentru flori, intrucat tulpinile vor crea o structura care le va determina sa isi mentina pozitia ridicata. In plus, astfel aranjamentul tau va arata mai natural. Umple spatiile goale cu mai multa verdeata. Incearca sa creezi o forma organica, asimetrica. Astfel, aranjamentul va parea natural. Iar daca folosesti verdeata de diverse lungimi, ii vei oferi aranjamentului un aspect mai “salbatic”.

Pasul 2

Acum ca ai format baza aranjamentului, este timpul sa folosesti florile texturate. Acestea vor actiona precum un “mijloc”. Taie tulpinile de marimi diferite si experimenteaza amplasarea lor in diverse locuri din vas.

Pasul 3

Este timpul sa folosesti florile inflorite. Incepe prin a amplasa florile jos si cat mai aproape de vas, apoi fa o spirala inspre exterior, cu florile cu tulpinile mai lungi. Tine minte ca este necesar sa creezi asimetrie si sa folosesti cele mai lungi tulpini pentru a crea o forma frumoasa si interesanta. Fa un pas in spate, pentru a privi aranjamentul per ansamblu, apoi concentreaza-te pe compozitie si opreste-te doar cand esti multumita de rezultat.

Pasul 4

Dupa ce ai terminat de amplasat totul in aranjament, este timpul sa il finisezi. Ia sau adauga verdeata si flori, in functie de nevoie. Asigura-te ca florile nu sunt compacte. Fiecare floare din aranjament trebuie sa fie pozitionata cat mai liber, pentru a-i oferi un rol important in aranjament. Ajusteaza aranjamentul prin mutarea florilor in fata sau in spate, pana esti multumita de modul in care arata.

Si gata! Tocmai ai termina de realizat un aranjament floral splendid, pe care il poti folosi pentru a-ti infrumuseta locuinta!

Cateva sfaturi extra

Poti experimenta crearea unui aranjament floral in diverse combinatii de culori. Iar daca, de exemplu, ai un tablou in camera, si iti doresti sa creezi un aranjament floral care sa se asorteze cu tabloul, trebuie sa potrivesti schema de culori a florilor cu cea a tabloului.

Retine ca aranjarea florilor este o arta, astfel ca nu exista reguli anume pe care trebuie sa le urmezi. Foloseste-ti imaginatia si creeaza cele mai frumoase combinatii.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *