Sfaturi pentru alegerea mobilierului de dormitor

Dormitorul este o incapere foarte importanta din intreaga locuinta si poarta o puternica amprenta personala. De multe ori reusim sa descoperim stilul unei persoane in functie de decoratiunile folosite, astfel incat de fiecare data cand ne apuca sa facem schimbari majore in casa trebuie sa alegem totul cu deosebita atentie si bun gust.

Mobilierul are un rol foarte important si trebuie sa detina atentia personala deoarece el este cel care infrumuseteaza casa. In acelasi timp, nu doar aspectul estetic este cel important deoarece functionalitatea sa este importanta, mai ales, avand in vedere ca influenteaza in mod deosebit intimitatea locuintei. Nici stilul decorativ nu trebuie sa fie ignorant deoarece el trebuie sa insufle un aer primitor si confort deplin pentru a asigura nopti si dimineti cat mai odihnitoare sau revigorante.

Specialistii in design interior si mobilier recomanda focalizarea atentiei asupra utilitatii camerei si mai ales asupra unitatii cromatice si a finisajelor pentru a crea un cadru cat mai armonios si intim. In acelasi timp trebuie sa luam in considerare faptul ca dormitorul este spatiul in care depozitam cele mai multe lucruri personale, lucruri de care avem nevoie in fiecare zi, asa ca, spatiul sau trebuie sa fie cat mai practic pentru a depozita corespunzatoare toate lucrurile fara sa te incurce in rutina zilnica.

Avand in vedere ca orice om petrece 30% din zi stand in pat sau dormind si adaugand momentele petrecute in dormitor pentru alte activitati precum alegerea hainelor, pregatirea pentru serviciu etc trebuie sa gandim amenajarea astfel incat sa te simti cat mai confortabil.

Mobilierul perfect atat pentru dormitor cat pentru orice alta incapere a locuintei trebuie sa fie ales in functie de dimensiunile camerei. Preluarea dimensiunilor si conceperea mobilierului potrivit spatiu sunt lucruri foarte importante de care orice persoana care vrea sa renoveze locuinta trebuie sa tina cont. Astfel, cea mai buna alegere este apelarea la fabrica de mobila la comanda.

De asemenea, mobilierul trebuie sa fie cat mai rezistent, sa dureze in timp, motiv pentru care trebuie sa alegi calitatea.Tine cont totusi ca mobilarea dormitorului trebuie sa fie o investitie care sa dureze ani buni fara sa fii nevoit sa repair sau sa schimbi anumite piese care ajung sa se deterioreze.

Incearca sa iti vizualizezi dormitorul inainte sa te apuci sa alegi mobile de mobilier deoarece trebuie sa iti cunosti foarte bine intregul spatiu. De asemenea, tine cont de unde sunt amplasate geamurile, de cum bate lumina in camera si cum este camera pozitionata fata de rasarit. Marcheaza zonele in care ai vrea sa amplasezi  patul, dulapul cu haine, masuta de toaleta, comoda sau noptierele in functie de ce fel de mobilier iti doresti.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *