Taieri cu carote diamantate, discuri sau fir diamantat

Taieri cu carote diamantate, discuri sau fir diamantat

Diverse lucrari necesita anumite produse si echipamente, pentru a ajunge la rezultatul dorit. Cateva dintre produsele de care aveti nevoie in cazul diferitelor lucrari de renovare includ carote diamantate, discuri diamantate si fire diamantate. Fiecare dintre ele sunt necesare in anumite conditii si au avantajele lor. In continuare, va vom arata pentru ce sunt utilizate fiecare dintre acestea. Astfel, veti putea alege cea mai potrivita optiune pentru nevoile dumneavoastra.

Taierea cu carote diamantate

Carotarea diamantata presupune crearea unei gauri de forma cilindrica. Aceasta poate fi realizata prin perforare umeda sau uscata si utilizeaza o coroana diamantata. Pentru a taia betonul prin carotare, este necesara slefuirea elementelor care trebuie strapunse. Cel mai mare avantaj al folosirii de carote diamantate il reprezinta precizia dimensionala cu care se executa golul necesar.

Astfel, este necesara utilizarea de carote diamantate atunci cand se doreste efectuarea unor penetrari circulare, avand dimensiuni precise. Utilizand carote diamantate pentru astfel de lucrari, beneficiati de posibilitatea de a efectua gauri la diferite unghiuri, chiar si din pozitii dificile, precum si de o viteza mare de executie. Acestea produc zgomot redus, nu produc vibratii si fisuri, nu produc praf, astfel ca vor fi reduse cheltuielile si timpul necesar curateniei.

Taieri cu carote diamantate, discuri sau fir diamantat
Taieri cu carote diamantate, discuri sau fir diamantat

Perforarea utilizand carote diamantate reprezinta cel mai simplu si mai eficient mod de a realiza o gaura cu dimensiuni precise. Aceasta este perfect rotunda, astfel ca nu necesita retusari suplimentare.

Puteti utiliza carote diamantate pentru lucrari precum gauri pentru hote, pentru instalatii, canalizari si aerisiri. Daca aveti nevoie de carote diamantate de calitate pentru lucrarile dumneavoastra, puteti sa le cumparati dintr-un magazin de carote pentru beton.

Taierea cu discuri diamantate

Discurile diamantate sunt necesare in cazul executarii unor taieri in diferite elemente de constructii, in special din beton, cu ajutorul diverselor utilaje specifice, care necesita discuri diamantate. Taierea cu discuri diamantate se utilizeaza in special in cazul in care este necesara o acuratete deosebita in taierea structurilor. Discurile diamantate ofera precizie dimensionala si pozitionala.

Taierea cu discuri diamantate va ofera posibilitatea de a pastra unele parti existente nedeteriorate in urma demolarii. Cu toate ca va ofera o viteza de lucru foarte mare, nu creeaza praf in zona de lucru.

Discul diamantat este un disc circular din otel, care are marginea exterioara diamantata. Aceasta margine poate fi dintata sau continua. Nucleul lamei este un disc de otel, prevazut cu fante. Acestea ofera o racire mai rapida si permit aerului sau apei sa patrunda printre ele.

Taierea cu fir diamantat

Taierea cu fir diamantat se refera la executarea unor taieri in elemente de constructii, folosind un cablu de otel imbracat in pastile diamantate. La fel ca si in cazul taierii cu carote diamantate si cu discuri diamantate, si taierea cu fir diamantat presupune slefuirea elementelor intr-un mediu umed sau uscat. Daca aceasta tehnica este utilizata in conditii optime, firul diamantat nu se poate rupe. Astfel, taierea cu fir diamantat poate fi utilizata indiferent de duritatea sau grosimea materialelor.

Taierea cu fir diamantat este utilizata in cazul in care celelalte tipuri de taiere sunt imposiblile, fie din cauza spatiului limitat pentru executarea taierii, fie din cauza grosimii extrem de mari a betonului sau a armaturii dure din interiorul acestuia.

Acest tip de taiere poate fi folosit pentru a taia aproape orice, inclusiv beton puternic armat, structuri de otel, sau pereti grosi din piatra. Cu ajutorul taierii cu fir diamantat, evitati vibratiile, fisurile si praful din zona de lucru.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *