4 moduri in care statutul de mama te ajuta in cariera

In general, multa lume considera ca odata ce ai devenit mama, trebuie sa renunti la cariera – sau ca aceasta va cadea, oricum, pe ultimul loc. Ei bine, trebuie sa stii ca faptul ca esti mama poate avea avantaje asupra carierei tale. In continuare, iti vom arata patru moduri in care statutul de mama te ajuta in cariera.

4 moduri in care statutul de mama te ajuta in cariera

4 moduri in care statutul de mama te ajuta in cariera

4 moduri in care statutul de mama te ajuta in cariera

Te ajuta sa devii mai ambitioasa

Numeroase femei considera ca odata ce au devenit mame, au gasit impulsul necesar pentru a face ceea ce si-au dorit dintotdeauna. De exemplu, daca iti doresti sa incepi o afacere, dar intotdeauna ti-a fost teama, faptul ca esti mama iti poate da ambitia necesara pentru a face acest pas. Cu siguranta iti doresti sa faci ceva impresionant, pentru a-i oferi copilului tau o viata mai buna sau, pur si simplu, pentru a fi un model bun pentru copilul tau. Fie ca iti doresti sa avansezi in jobul tau, sau sa pui bazele unei afaceri proprii, copiii te pot ajuta sa gasesti ambitia si increderea care sunt necesare pentru realizarea acestor obiective.

Te ajuta sa iti organizezi timpul mai bine

Timpul este limitat in general, dar in special in cazul mamelor. Insa faptul ca ai un copil – sau chiar mai multi – te ajuta sa devii mai organizata cu timpul limitat de care dispui. Cand ai un copil, esti obligata sa termini totul in timpul pe care il ai, intre gatit, curatenie, imbaierea copilului si timpul de joaca petrecut cu copilul tau. Avand timpul mult mai limitat, vei intelege ca trebuie sa te concentrezi pe organizarea timpului, pentru a reusi in cariera.

Copiii pot deveni un motiv pentru schimbare

Femeile tind sa creada ca trebuie sa aleaga intre copii si cariera. Insa in momentul in care alegi copiii, acestia s-ar putea simti vinovati pentru ca a trebuit sa renunti la ambitiile si visurile tale in favoarea copiilor. De aceea, este bine sa consideri copiii ca fiind motivul pentru a-ti urma ambitiile. de exemplu, poate iti doresti sa soliciti o promovare, sa schimbi locul de munca actual cu unul mai bun. Poti face asta chiar si daca ai copii, cu intentia de a le putea oferi securitate financiara. Asadar, copiii pot deveni motivul pentru care te straduiesti sa obtii ceea ce ti-ai dorit in privinta carierei.

Te ajuta sa castigi incredere de sine

In momentul in care devii mama, iti schimbi identitatea. Dar in acelasi timp, statutul de mama te ajuta in cariera, intrucat iti creste increderea de sine. Iar increderea de sine este importanta pentru a avea succes in cariera.

Statutul de mama te ajuta in cariera

Asa cum vezi, statutul de mama te ajuta in cariera, oferindu-ti un motiv pentru care sa excelezi. Nu trebuie sa privesti copiii ca pe un impediment in calea realizarii visurilor. Dimpotriva, copiii iti pot oferi ambitia si increderea de a deveni mai buna in ceea ce faci si de a-ti atinge dorintele in ceea ce priveste cariera.

Distribuie:

Lasă un răspuns