5 pași pentru o rutină corectă de îngrijire a tenului

Se spune că tenul este cartea de vizită a unei femei pentru că trădează stilul ei de viață. Excesele alimentare, expunerea prelungită la soare, lipsa hidratării și a unui ritual corect de îngrijire își pun amprenta asupra tenului.

Un ten sănătos și radiant se poate datora moștenirii genetice,  ori unei alimentații echilibrate. Însă, la un moment dat, ele nu vor mai fi de ajuns fără o rutină de îngrijire corespunzătoare.

Iată cinci pași pentru o rutină corectă de îngrijire a tenului:

Totul începe cu un ten curat!

Atunci când construiești o rutină de îngrijire a pielii, regula generală este să treci treptat de la produsele cu textură lejeră, la cremele cu consistență mai grasă, extrem de hidratante pentru piele. Dimineața este recomandat să folosești mai întâi un produs de curățare, urmat de un ser, de o cremă hidratantă și apoi să aplici protecția solară – în această ordine.

Masajul facial nu trebuie să lipsească din rutina tenului

Practicat corect și regulat, masajul facial stimulează circulația sângelui și accelerează drenajul limfatic. Astfel,  ridurile sunt atenuate și dispare senzația de umflătură la nivelul feței.  Poți aplica masajul în confortul de acasă, folosind un roller masaj facial din piatră naturală, care va oferi tenului tău un aspect radiant.

Pentru o hidratare profundă a tenului, aplică pe roller câteva picături din crema/serul preferat și folosește mișcări ascendente pentru un masaj cu efect de lifting sau mișcări descendente pentru un masaj cu efect de drenaj.

Epilarea facială, un rău necesar?

Epilarea facială rămâne un subiect intens dezbătut în sfera beauty. Când aud de lama faciala, unele femei se întreabă dacă nu cumva se vor trezi cu fire groase de păr pe față, după epilare.  Așa că preferă să păstreze părul facial (puful) și ratează adevăratele beneficii pe care le aduce epilarea cu lama facială – redă strălucirea și fermitatea tenului, îmbunătățește aspectul machiajului și uniformizează nuanța și textura tenului. Sparge miturile privind epilarea facială și vei obține o piele netedă, cu aspect strălucitor!

Mereu protecție solară!

E greșit să crezi că, pentru un ten sănătos, este suficient să aplici creme de protecție solară doar pe timpul verii. Expunerea zilnică la razele UV contribuie la apariția semnelor vizibile ale îmbătrânirii, așa că folosește protecția solară 365 de zile pe an!

Hidratare pe interior și pe exterior!

Tenul se menține sănătos și datorită apei pe care o bei. Dacă vrei să te bucuri de o piele fermă și luminoasă trebuie să te hidratezi corespunzător, în special în sezonul cald. Bea câteva pahare de apă pe zi pentru a preveni uscarea tenului și apariția cearcănelor.

Ține cont de acești pași pentru o rutină corectă de îngrijire a tenului și bucură-te de rezultate!

Distribuie:

Lasă un răspuns