5 reguli de siguranta la locul de joaca pe care orice parinte trebuie sa le stie

Fiecare zi poate fi o provocare atat pentru copii, dar, mai ales, pentru parintii care trebuie sa se asigure ca pustii lor sunt in siguranta, chiar si atunci cand se joaca. Si, pentru ca multe dintre activitati se desfasoara la locul de joaca unde sunt multi copii, pot exista si unele riscuri.

Daca vrei ca puiul tau sa fie fericit si sa nu pateasca nimic rau, dar si sa se bucure de activitatile lui preferate, iata cateva reguli pe care sa le pui in aplicare: 

Alege haine potrivite

Joaca juniorilor implica activitate fizica, multe aplecari sau alte miscari care noua, adultilor, ne par complicate. Ei alearga, se invart, se rasucesc si se joaca, des, cu mingea. De aceea, au nevoie de haine cat mai confortabile, de buna calitate pentru a nu se irita sau transpira prea rapid. De asemenea, ar fi recomandate in parc hainutele lipsite de accesorii, fiindca acestea i-ar putea incurca in joaca lor. Evita, deci, hainele cu bretele, curele sau alte astfel de accesorii. Alege obiecte de imbracaminte din bumbac sau cu procent ridicat din bumbac, material care absoarbe transpiratia si tine de cald, la nevoie.

Pune la un punct un set de reguli

De la varsta de peste 3 ani, copiii pot intelege foarte bine regulile. Pentru ca nu este nici momentul, dar nici locul sa vorbiti despre cum ar trebui sa se comporte chiar la locul de joaca, discutati de acasa. Spune-i cum sa interactioneze cu alti copii, astfel incat joaca sa fie una placuta pentru toti. Aminteste-i, daca este cazul, ca poate folosi jucariile altora doar daca a primit acceptul proprietarilor acestora. De asemenea, si el, la randul lui, trebuie sa fie de acord ca altii sa-i utilizeze obiectele sale.

Alege jucarii sigure

De cele mai multe ori, vara si in toate zilele frumoase din an, sunteti, probabil, in parc alaturi de pusti. Ca sa le mentineti treaz interesul pentru joaca in aer liber, cumpara jucarii de exterior pentru o vara frumoasă, astfel incat sa aveti parte de plimbari reusite. Masinute, biciclete sau coarda de sarit, toate trebuie sa fie sigure si sa nu aiba componente care pot fi periculoase pentru cei mici.

Pune la indemana un kit de prim ajutor

Oricat de multa grija ai avea, intr-un moment de neatentie se poate intampla inevitabilul: o cazatura, o zgarietura, un cucui mic. Daca nu e ceva foarte grav, nu trebuie sa mergeti acasa pentru fiecare astfel de mic incident. Eviti acest lucru, daca ieri cu tine un dezinfectant fara alcool, cativa plasturi si rivanol.

Fii precauta 

Copiii sunt precum niste titireze mai mari – plini de energie si mereu imprevizibili in privinta directiei pe care o vor lua. Ca sa te asiguri ca puiul tau nu pateste nimic rau, stai cu un ochi pe el, chiar si daca se afla la o distanta mai mare de tine. Il vei putea avertiza sau poti sari in ajutorul lui, la nevoie. Nu uita, totusi, sa ii acorzi si spatiul cuvenit. Nu ii va placea sa fii excesiv de protectoare si acest lucru nici nu ii va face bine pe termen lung.

 

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *