Descoperă cele 9 beneficii ale vieții de cuplu

Există momente în viața fiecărei persoane când i se face dor de libertatea de dinainte de a face parte dintr-un cuplu. Desigur, atunci când ești singură, îți dorești să ai pe cineva alături, să te simți iubită. Însă viața înafara cuplului are beneficiile ei, iar acestea ar putea să îți lipsească odată ce începi o relație. Pentru a te convinge că poți să te bucuri de aceleași lucruri și când ești parte dintr-un cuplu, ca și atunci când ești singură, îți vom prezenta 9 beneficii ale vieții de cuplu.

Fericire în cuplu

  1. Faptul că ești într-o relație nu înseamnă că trebuie să renunți complet la singurătate.

Uneori poate îți lipsește să vizionezi emisiunea preferată la TV, sau pur și simplu să petreci puțin timp singură. Când simți nevoia de singurătate, fă-ți timp pentru asta. Poți să-i spui partenerului să iasă cu prietenii, sau ați putea chiar stabili o seară în care fiecare dintre voi să facă lucrurile preferate. Iar dacă totuși vă petreceți seara împreună, puteți să vă uitați fiecare la emisiunea sau serialul favorit, separat.

  1. Amintește-ți că sexul cu parteneri noi are dezavantajele sale.

Cu siguranță ești conștientă că în momentul în care ești într-o relație serioasă, renunți la testarea unor noi parteneri. Nu trebuie să regreți acest lucru, însă. Când te gândești la acest dezavantaj al unei relații pe termen lung, amintește-ți câte dezavantaje poate avea sexul cu un partener nou. Poate fi ciudat, sau poate chiar să nu te facă să te simți bine.

  1. Faptul că ești într-o relație nu te limitează de la a avea parte de aventuri în pat.

Așa cum spuneam anterior, o relație lungă de oprește din a încerca noi parteneri. Totuși, asta nu îți limitează aventurile de care poți avea parte în pat. Dimpotrivă, faptul că tu și partenerul tău vă cunoașteți bine vă dă ocazia să încercați lucruri noi. Te simți confortabil alături de el, iar asta te va ajuta să ieși din zona de confort.

  1. O relație serioasă nu te oprește din a experimenta lucruri noi în viață.

Poate te-ai simțit mai spontană când erai singură. Însă faptul că ești într-o relație pe termen lung nu trebuie să îți îngrădească spontaneitatea și dorința de a experimenta lucruri noi. De acum, puteți fi spontani împreună și să vă bucurați în doi de noile experiențe.

  1. Nu uita că ești o persoană individuală.

Există tendința ca atunci când faci parte dintr-un cuplu, să ți se pară că voi doi formați un tot unitar. Însă este important să conștientizezi că încă reprezinți o persoană individuală, cu propria gândire și identitate.

  1. Relația presupune mai multe obligații, dar și mai mult sprijin.

Odată ce te căsătorești, obligațiile tale cresc. Nu te lăsa copleșită de acest gând, ci încearcă să vezi partea bună: ai parte de mai mult sprijin.

  1. Încă îți poți imagina orice.

Monogamia presupune să nu te întâlnești și să nu te culci cu alții. Însă nu înseamnă că nu poți visa și la alte persoane. Imaginația ta este încă liberă și o poți lăsa să se desfășoare oricând îți dorești.

  1. Nu mai ai mult timp în singurătate, dar măcar nu mai ești singură.

Atunci când ești singură, adeseori îți dorești să ai pe cineva alături, să pui capăt singurătății. Așadar, privește lucrurile astfel: când ai intrat într-o relație, ai renunțat la puțin timp liber, dar ai scăpat de singurătate.

  1. Nu trebuie să renunți la a mânca o pizza întreagă.

Unul dintre lucrurile care ți-ar putea lipsi din perioada în care nu erai într-o relație este faptul că puteai mânca o pizza întreagă. Ei bine, dacă acest lucru îți făcea plăcere, nu trebuie să renunți la el, doar pentru că acum ai un partener.

9 beneficii ale vieții de cuplu

Așa cum vezi, viața în doi are propriile sale avantaje, la fel cum și singurătatea le-a avut pe ale ei. Astfel, de câte ori te simți copleșită, gândește-te la cele 9 beneficii ale vieții de cuplu.

Distribuie:

Lasă un răspuns