Activitati in aer liber

Exista o vorba din popor care arata si spune ca unele perioade din an inspira diferite senzatii si stari de spirit. Vara este sezonul distractiei, al vacantei, in timp ce iarna este considerata ca fiind sezonul trist. Dintre toate, primavara poate fi cea mai asteptata perioada din an deoarece trecerea de la iarna la vara ne imbunatateste starea de spirit, ne face mai fericiti si ne da energie.

Ce putem face primavara? Este perioada ideala din an in care se pot realiza activitati in aer liber, temperaturile sunt numai bune pentru o plimbare, un picnic sau o drumetie pe munte.

familie pe munte1.Putem practica diverse sporturi, putem sa calatorim sau sa mergem la plaja. Putem merge la un picnic impreuna cu familia sau prietenii, putem sa instalam un cort si sa ne bucuram de natura si de nenumaratele activitati ce se pot face in aer liber.

Bineinteles, daca optam sa mergem la plaja, pana in luna iunie este recomandat sa nu facem baie, temperaturile nefiind inca adecvate pentru balaceala.

2.Putem sa inchiriem o cabana la munte. Putem astfel petrece timp in natura si putem incerca diferite mancaruri pe care acasa nu le-am face niciodata, fie pentru ca nu avem chef, fie ca n-avem curaj. Libertatea si linistea ce-o reda natura nu se compara cu nimic!

3.Putem planui o escapada – acestea sunt in general o alternativa buna pentru cei care doresc sa faca sport sau sunt pasionati de evadarile in natura. Garantarea bunei dispozitii intr-o asemenea calatorie este oferita de trei cuvinte: „nu conteaza destinatia”. Lucrurile spontane intotdeauna sunt cele mai speciale.

4.Putem sa ne dedicam casei, gradinii noastre si copiilor – Daca varza si rosiile pe care le mancam vin din gradina noastra, iar copilul nostru nu crede ca este adevarat, atunci este momentul in care va trebui sa se convinga cu ochii lui de acest lucru. Acest tip de activitate dezvolta creativitatea copiilor si ii tine ocupati, este distractiva si incurajeaza familia sa consume cat mai multe legume sanatoase si naturale. Dupa cum observati, natura este cel mai bun remediu impotriva plictiselii si rutinei.

Si totusi, daca preferam sa nu iesim, oricand putem citi o carte, putem picta sau putem invata sa cantam la un instrument! Voi ce faceti primavara sau in timpul liber?

Distribuie:

2 comments

Lasă un răspuns