Aparatul dentar – calea către un zâmbet perfect

aparat dentar preț

De multe ori, teama de a ieși din zona de confort te poate face să renunți la visurile și ideile tale. Însă, dacă ai o problemă care nu îți dă liniște sau pur și simplu rezolvarea sau tratarea ei te poate face să te simți mai bine, atunci fii sigur/ă că trebuie să acționezi. De exemplu, spațierile interdentare, diastema (cunoscută în termeni populari drept strungăreață) sau dinții poziționați incorect sau prea în față pot să creeze o serie de probleme. Din punct de vedere medical sunt mai greu de igienizat și pot conduce în timp la apariția cariilor sau a gingivitei.

În cazul în care te confrunți cu un maxilar aliniat într-un mod necorespunzător sau ai probleme cu masticația sau o mușcătură incorectă, aparatul dentar este soluția salvatoare.

Bineînțeles, poți alege dintr-o gamă variată aparatul care îți este pe plac și care este corespunzător cazului tău. În funcție de materialul din care este realizat se stabilește și este determinat aparat dentar preț.

De asemenea, acestea sunt de două tipuri: fixe și mobile. Cele din urmă se pot aplica și îndepărta în orice moment al zilei prielnic pentru pacient.

Aparatele dentare fixe sunt cele care pot fi purtate în mod permanent, în funcție de probleme, între șase luni și doi ani jumătate. Atât adulții, cât și copiii cu vârstă mai mare de șapte ani le pot purta fără nicio grijă.

Acestea sunt de mai multe tipuri:

  • Vizibile – ele se lipesc pe fața exterioară a dinților și pot fi metalice sau fabricate din ceramică ori safir.
  • Invizibile – acestea sunt adesea dorite de adulții care doresc să nu le fie observat aparatul dentar. Sunt lipite pe fața interioară a dintelui și sunt de obicei mai casante decât cele din prima categorie. Pot fi prelucrate din aliaje nobile, cum ar fi aurul sau invisalign. Acestea sunt personalizate pentru fiecare persoană în parte.

Pentru a alege corect aparatul dentar, cât și tratamentul ortodontic, trebuie să asculți sfatul unui medic specialist. Poți alege să mergi la un cabinet stomatologic în sectorul 1  pentru a te consulta cu un specialist și a beneficia de o schemă de tratament corespunzătoare. Desigur, după ce aparatul dentar va fi montat, regulile de igienizare vor fi mai stricte. În rutina zilnică vor fi incluse dușul bucal și periuța interdentară. Chiar dacă grija față de dinții tăi va fi sporită, cu siguranță la final vei fi convins/ă că a meritat pe deplin să porți un aparat dentar și vei afișa tot timpul un zâmbet larg.

Distribuie:

Lasă un răspuns