Ar trebui să rămâi prietenă cu fostul când ai o nouă relație?

Probabil te întrebi dacă ar trebui să accepți să ai o relație de prietenie cu fostul tău iubit? Ei bine, aceasta este o întrebare destul de delicată mai ales dacă încă nu ai identificat propriile intenții și sentimente în ceea ce privește o astfel de posibilitate. Majoritatea relațiilor încep cu două persoane care au o istorie în spate, fie se cunosc de foarte mulți ani înainte să decidă să aibă o relație fie au avut înainte o relație de prietenie. Iar relația care v-a unit fie că a fost de lungă durată fie scurtă, în orice caz, trecutul vostru poate că a fost complicat și greu de înțeles.

Atunci când începe o relație nouă cu un alt partener, multe persoane se află în dificultate în ceea ce privește modul în care ar trebui să abordeze subiectul partenerilor anteriori. Pentru unele persoane poate să fie un lucru firesc să mențină o relație de prietenie cu fostul partener, în timp ce pentru alții nici nu se poate pune problema de așa ceva. De asemenea, unele persoane sunt îngrijorate pentru cum ar putea să fie influențată noua relație dacă se menține legătura cu fostul. Oare ar putea apărea conflicte? Oare această prietenie nu va fi privită cu ochi buni de cei care te înconjoară? Sunt atât de multe întrebări care acum nu au nici un răspuns.

Răspunsurile la întrebările tale le vei putea obține numai în momentul în care vei înțelege că fiecare relație este diferită, fiecare persoană este diferită, scenariul relației are propria complexitate. Însă, înainte de a lua o decizie este recomandat să îți faci temele.

Dacă iei în considerare faptul că este important să menții legătura cu fostul iubit atunci ia-ți un moment pentru a te întreba ,,de ce?”. Te îngrijorează că cineva din trecutul tău ar putea avea o perspectivă negativă asupra ta? Ai un motiv bine întemeiat pentru a menține o relație de prietenie? Indiferent care este scenariul tău cel mai important este să fii sinceră față de tine însăți atunci când te întrebi dacă ar trebui să menții o relație de prietenie cu fostul. În general, este important să îți stabilești o serie de limite sănătoase și scenarii adecvate cu noul tău partener dar și cu fostul tău iubit. Așadar, iată câteva sfaturi după care să te ghidezi atunci când vrei să găsești răspunsul la întrebarea dacă vrei să mai menții o legătură cu fostul partener.

Înțelege care sunt intențiile tale reale

Atunci când începi o relație nouă, este recomandat să limitezi conversațiile despre foștii tăi parteneri. Dacă simți nevoia să faci acest lucru cât mai des, atunci este timpul să te întrebi: de ce vreau să fac eu acest lucru?. Dacă te surprinzi că vorbești despre fostul tău partener pentru că îți este dor de el sau din contră, dorești să îl faci pe noul tău partener gelos, sfatul nostru este să te oprești și să începi să lucrezi cu tine. Aceste două exemple nu sunt neapărat negative dar necesită o reflexie serioasă și poate să fie necesar să faci unele schimbări înainte de a începe o relație nouă. În momentul în care începi o relație nouă pentru că ai fost afectată de fostul partener sau pentru că încerci să joci diverse jocuri pentru a-ți ascunde insecuritățile, nu este cea mai bună fundație pentru a începe o relație sănătoasă.

Înțelege care sunt intențiile tale și acordă-ți timp suficient pentru a trece peste relațiile anterioare. Acest pas te va ajuta în mai multe privințe, vei putea analiza corespunzător ce ai greșit și să îți dai seama ce îți dorești de la viitorul partener.

Nu trăi cu fostul tău în subconștient în noua relație  

Cel mai adesea uiți cât de mult te-a înnebunit fostul tău iubit, cât de incompatibili ați fost sau cât de nedrept a fost față de tine în anumite situații. Când începi o nouă relație există o tendință de a-l compara pe actualul partener cu fostul. Iar acesta este un semnal de alarmă major pentru că nu poți să bazei o întreagă relație pe amintirile distorsionate despre fostul partener. Dacă îl ții aproape pe fostul partener pentru că l-ai considerat grozav s-ar putea să nu fii capabilă niciodată să îl accepți complet pe noul partener. Astfel, vei avea niște așteptări nedrepte.

Încearcă să te gândești care sunt motivele pentru care fostul partener încă mai vrea să te țină aproape de el. Dacă aceste motive au drept scop să te încurce și să îți creeze confuzie la nivel de subconștient, atunci este mai bine să tai această legătură de tot și să poți merge mai departe.

Fii echitabilă în noua relație cu partenerul tău

Poate că există motive întemeiate pentru care nu poți tăia complet legătura cu fostul dar trebuie să fii corectă și să te întrebi cum te-ai simți tu dacă partenerul tău actual ar dori să mențină legătura cu fosta lui iubită? Asigură-te că noul tău iubit înțelege motivele pentru care continuați să fiți prieteni. Însă, trebuie să îi permiți noului partener să aibă propria reacție la asta și să nu insiști. Împreună, poate veți stabili un compromis cu limite confortabile pentru toate părțile implicate.

Păstrează limitele extrem de clare

Nu este potrivit să menții o prietenie cu beneficii cu un fost iubit dacă începi o relație cu altcineva. Acest lucru sugerează că nu iei relația în serios iar insecuritățile vor crea rupturi în noua relație. Mai ales dacă este vorba despre o prietenie cu beneficii asigură-te că ești extrem de clară în legătură cu ce este și ce nu este relația voastră.

Desigur, există foarte multe scenarii dar și complicații atunci când vine vorba despre a menține un anumit tip de legătură cu un fost iubit. Este important să te asiguri că un astfel de pas nu îl va răni pe noul tău partener și că nu vor exista probleme. Din punctul nostru de vedere, cel mai bine este să lași trecutul exact acolo unde îi este locul, în trecut. O relație sinceră nu poate să se dezvolte armonios dacă tu nu te poți rupe de trecut.

Încearcă doar să îți amintești că nu toate relațiile cu foștii sunt rele sau nerespectuoase față de noul partener dar, acestea pot cauza probleme în relația ta cu tine însăți iar dacă nu ești suficient de pregătită să faci față noilor provocări atunci ai putea sădi îndoială în noua ta relație. De asemenea, partenerul tău actual ar putea să se îndoiască de seriozitatea ta dar și să înțeleagă greșit intențiile tale.

Este un subiect asupra căruia trebuie să reflectezi cu atenție. Dacă simți că nu te poți desprinde din relația veche atunci poate că ar fi mai bine să nu pornești o relație nouă bazându-te pe înțelegerea actualului partener ca tu să mai petreci timp din când în când cu fostul iubit.


Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *