Care sunt cele mai vindecatoare uleiuri esentiale in aromaterapie

Stresul este o constanta in viata de zi cu zi a unui adult. Programul incarcat, responsabilitatile numeroase, prioritizarea oamenilor dragi in detrimentul tau si cariera sunt factorii principali care iti influenteaza starea interioara. Cu toate acestea, stresul unei zile incarcate nu te va afecta pe termen lung, insa prelungirea sa pe o perioada indelungata poate sa aiba o serie de efecte nocive asupra sanatatii tale mentale sau fizice. Din acest motiv, tot mai multe persoane adulte practica aromaterapia. Ea este stiinta care studiaza inducerea starii de relaxare prin stimularea simtului olfactiv. Uleiurile esentiale folosite in aromaterapie sunt recunoscute pentru proprietatile lor vindecatoare si relaxante.

Iata cateva dintre acestea!

Aromaterapie- uleiul esential de lavanda

Lavanda este renumita in aromaterapie pentru proprietatile sale calmante. S-a demonstrat ca folosirea acestei plante poate reduce semnificativ starile de stres si anxietate. Astfel, la finalul fiecarei zile obositoare poti presara cateva picaturi de ulei de lavanda in cada din baie. In acest sens, te poti vindeca in cadrul unei sedinte de aromaterapie la tine acasa.

Aromaterapie- uleiul de menta

Daca programul tau de munca nu incepe la cele mai timpurii ore ale zilei, atunci te poti bucura de o sedinta de aromaterapie cu doar cateva picaturi de ulei de menta. El este recunoscut pentru proprietatile sale revigorante. S-a demonstrat ca uleiul esential de menta are puterea de a combate starile de oboseala recurente in viata de adult. Astfel, iti poti incepe fiecare zi cu o sedinta revigoranta de aromaterapie pe baza de ulei de menta care te va ajuta sa te revigorezi si sa te pregatesti.

Aromaterapie- uleiul esential de lamaie

In aromaterapie uleiul esential de lamaie joaca un rol central in reducerea starilor de stres si anxietate. Parfumul acestui fruct are o esenta impactanta in orice incapere. Cu atat mai mult, aburii din cada ta vor reusi sa emane aceeasi esenta imbietoare de lamaie in fiecare sedinta de aromaterapie desfasurata la tine acasa.

Aromaterapie- difuzor de camera

Aromaterapia este o practica ce functioneaza in principal la nivel olfactiv. De obicei, cea mai simpla metoda prin care oamenii se relaxeaza este o baie in care se presara cateva picaturi dintr-un ulei esential. Cu toate acestea, exista o alternativa mai simpla de vindecare si relaxare. Poti cumpara un difuzor de camera. Acesta are rolul de a raspandi parfumul imbietor intr-o incapere al uleiului esential. Astfel, nu vei fi nevoita sa petreci 3 ore in cada pentru a te bucura de o sedinta de aromaterapie. In timp ce difuzorul de camera raspandeste parfumul uleiului ales de tine, poti sa lucrezi la un proiect, sa savurezi o cana de ceai sau sa citesti o carte.

Asadar, cele mai vindecatoare uleiuri esentiale pe care le poti folosi atunci cand practici aromaterapia sunt lavanda, menta si lamaia. Ele sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a vindeca starile de stres, anxietate si oboseala, iar cu ajutorul unui difuzor de camera vei putea sa raspandesti aroma placuta a uleiurilor esentiale in dormitorul tau.

Distribuie:

Lasă un răspuns