Avantajele mobilierului din inox intr-o bucatarie profesionala dintr-o unitate HoReCa

In general, majoritatea barurilor si restaurantelor au bucatariile echipate cu mobilier si accesorii din inox. Oare un mobilier de inox este o alegere inteligenta pentru o afacere HoReCa in domeniul alimentar? Dincolo de atmosfera relaxata si moderna pe care o creeza, te-ai intrebat de ce fac aceasta alegere si care sunt avantajele?

Amenajarea spatiilor in care se gateste intens ar trebui sa imbine functionalitatea, ergonomia si nu in ultimul rand estetica. Pentru a putea realiza acest lucru se prefera mobilierul si accesoriile rezistente la uzura, fabricate din materiale durabile, precum inoxul.

Inoxul este un material rezistent, 100% reciclabil, igienic, ceea ce il face o alegere populara in bucatariile profesionale, dar si in cele obisnuite. Este extrem de functional intr-o bucatarie moderna deoarece ofera o zona de lucru igienica, care se poate intretine extrem de usor. Atat piesele de mobilier, cat si ustensilele si aparatele din inox au o mare rezistenta la coroziune si sunt extrem de durabile, asa ca o investitie in aceste piese se va amortiza rapid. Acestea sunt cele mai importante avantaje mentionate frecvent de profesionistii din mediul HoReCa care se orienteaza spre un mobilier de inox.

Specialistii au confirmat ca bucataria este piesa centrala a oricarui hotel, restaurant, cantina, patiserie sau firma de catering. Intr-o bucatarie moderna dotata corespunzator alimentele se pot transforma in preparate excelente, dar pentru a obtine un produs finit de calitate trebuie respectati mai multi factori: depozitarea, conditiile frigorifice si modul de preparare igienic; toate acestea pot fi oferite de echipamentele profesionale si piesele de mobilier de inox adaptate nisei de activitate. Pentru un start rapid in afacere poti investi in utilaje second hand de inox, dar trebui alese brand-urile consacrate in domeniul HoReCa.

Bucatarie profesionala mobilier inox

Inainte de a investi intr-o bucatarie industriala se vor lua in calcul mai multi factori pentru a putea obtine o rentabilitate maxima:

  • se analizeaza design-ul bucatariei in raport cu tipurile de aparate care vor fi instalate, modul de amenajare a diferitelor zone, unde vor fi punctele de acces, ventilatoarele si conexiunile alimentare
  • se exploreaza la maxim spatiul existent alegandu-se echipamentele profesionale potrivite, iar mobilierul de inox va fi adaptat la dimensiune
  • se realizeaza organizarea clara, pe zone de lucru a bucatariei: spatiul de receptie, zona de depozitarea si refrigerare, spatiul de preparare si gatire, zona de distributie si livrare in cazul unitatilor de productie, si nu in ultimul rand, zona de spalare a vaselor dotata cu chivete, spalatoare si baterii profesionale.
  • bucataria se echipeaza cu electronice potrivite. In cazul unui restaurant a la carte, care pregateste zilnic o gama variata de preparate culinare, sunt esentiale elementele de genul arzatoarelor deschise, grill-urilor, cuptoarelor combinate cu gratarul etc. Pe de alta parte, in cazul unei bucatarii industriale unde are loc o productie la scara mare, se iau in considerare oale de gatit la capacitate mare, fripteuze, tigai, cuptoare mari, rastele si sisteme de depozitare din inox.
  • se aleg echipamentele potrivite pentru fiecare caz. Inoxul este indicat pentru mobilier deoarece calitatea si robutetea lui garanteaza o durata pe viata. In plus, materialul se intretine facil, se degreseaza usor si ofera conditii de igiena ideale pentru bucatariile profesionale. In ceea ce priveste zona de gatit, se prefera materialele din alama si fonta sau materialele rezistente si durabile in cazul arzatoarele si cuptoarelor.
  • se ia in calcul intretinerea usoara a curateniei. Igiena este esentiala in orice unitate catering si nerespectarea normelor duce la sanctiuni si chiar inchiderea afacerilor. Mobilierul si electronicele din inox se intretin extrem de repede, iar profesionistii le prefera. Igiena presupune indepartarea grasimii si a murdariei atat din zona de lucru vizibila, cat si de pe echipamente, hote profesionale si sisteme de ventilatie, cuptoare sau tevi.
  • se estimeaza eficienta energetica si economiile de energie pe care le poti obtine folosind anumite echipamente profesionale.

 

Inoxul este indispensabil intr-o bucatarie profesionala, fie sub forma ustensilelor si echipamentelor sau prin mobilierul de inox. Mesele sau dulapurile de inox, spalatorul profesional sau piesele tip rastele si rafturi din inox adaptate spatiului sunt extrem de eficiente intr-o unitate HoReCa. Reusita intr-o afacere poate fi garantata prin investitia in echipamente si bineinteles printr-un management reponsabil si permanent in ceea ce priveste serviciile si produsele oferite.

Distribuie:

4 comments

  1. Claudia says:

    Foarte bun site-ul, multumesc pentru recomandare.