Ce fac daca micutul nu vrea la gradi?

Multi dintre parinti se confrunta cu aceasta problema dimineata, cand copilasul nu vrea sa se ridice

din patut pentru a merge la gradinita. Refuzul copiilor de a merge la gradi poate fi cauzat de diversi factori care trebuie indentificati si intelesi de catre parinti.

Asadar, pentru a te putea ajuta in acest caz, iti vom prezenta care sunt cele mai des intalnite motive pentru refuzul micutilor de a merge la gradi si cum ai putea reactiona.

Motive ale refuzului copiilor de a mai merge la gradinita:

• frica de abandon

• dorul de parinti

• comportament neadecvat al educatoarei

• neintegrarea la gradinita

• respingerea de catre ceilalti copii

• conditiile neadecvate de la gradinita

Acestea sunt cateva dintre cauzele care ar putea sa il determine pe micutul tau sa refuze sa mearga la gradinita. In acest caz este foarte important sa actionezi cu calm si intelegere pentru ca prichindelul tau sa iti poata spune in mod deschis ce il intristeaza. Din pacate, multi parinti comit aceasta greseala si nu il asculta pe micut atunci cand doreste sa isi impartaseasca tristetea sau nemultumirea, motiv pentru care acesta ar putea sa sufere de tulburari de comportament in adolescenta. Asadar, primul pas in aceasta situatie este identificarea cauzei refuzului copilului si inlaturarea acesteia. In cazul in care este vorba de dor sau frica de abandon, este recomandat sa incerci sa ii explici micutului tau importanta gradinitei si sa ii demonstrezi in timpul petrecut acasa cat de mult il iubesti.

cum este convins copilul sa mearga la gradinita

Legarea prieteniei este o alta modalitate prin care mica ta minune ar putea sa fie motivata sa mearga la gradinita. Asadar, noi te sfatuim sa il determini pe micut sa socializeze si sa interactioneze cu copii de la gradi. In vederea acestui aspect ai putea sa ii propui copilului sa isi aduca prietenii acasa pentru a continua joaca. In acest mod acesta ar putea chiar sa isi doreasca sa mearga la gradinita pentru a se putea intalni cu noii sai prieteni.

In cazul in care refuzul prichindelului se bazeaza pe batjocura din partea unor copilasi de la gradinita este indicat sa vorbesti cu educatoarea si cu parintii acestora astfel incat mica ta minune sa nu fie ranita nici din punct de vedere fizic, nici din punct de vedere emotional. Trebuie sa stii ca afectivitatea si echilibrul emotional in aceasta perioada sunt foarte importante si se reflecta in comportamentul copilului, motiv pentru care noi te sfatuim sa nu neglijezi acest aspect, crezand ca va trece de la sine ca orice cearta de copii. Din pacate, studiile au demonstrat faptul ca persoanele care au fost batjocorite si respinse in copilarie, au un comportament pasiv-agresiv sau sunt introvertiti si nesociabili.

Asadar, in cazul in care mica ta minune nu doreste sa mai frecventeze gradinita, noi te sfatuim sa discuti cu copilul pentru a putea identifica motivul refuzului sau. Este recomandat ca prichindelul sa nu fie obligat sa mearga la gradinita, ci mai degraba sa fie convins ca acel loc este distractiv si placut.

Tu cum l-ai convins pe copilul tau sa mearga la gradinita?

Distribuie:

One comment

  1. Pingback: Informatii despre gradinitile particulare

Lasă un răspuns