Ne aflam in apropierea sarbatorilor si deja cautam idei pentru retete delicioase pentru Craciun sau Revelion. In perioada asta se mananca foarte multa carne asa ca noi va venim in ajutor cu niste idei bune pntru toate gospodinele pricepute.
O reteta care mi-a starnit interesul a fost carne de porc impanata la cuptor. Ai nevoie de:
- 1 kg carne porc
- 300 g pastrama de porc afumata
- 4-5 mere
- 1 l vin
- o capatana usturoi
- condimente carne de porc
- piper
- sare
Se prepara in felul urmator: Se spala carnea si se fac gauri cu un cutit, unde va fi introdusa in loc in loc pastrama taiata fasii si usturoiul curatat iar apoi se condimenteaza. Dupa aceea, spalam merele si le taiem in patru. Intr-un vaz mai inalt se aseaza carnea, merele pe langa si la final se adauga vinul. Se baga la cuptor la foc mediu timp de 2 ore, iar cand se rumeneste se intoarce pe partea cealalta. Atunci cand sosul scade, se scoate pe platou si se taie felii.
Nu puteti sa nu incercati cartofii taranesti cu sunculita. Ai nevoie de:
- 150-200 g de sunculita taraneasca sau kaiser sau orice alt mezel afumat care sa aiba si grasime
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 2 rosii
- cartofi, in functie de tava fiecaruia
- sare, piper, Delikat
Se prepara astfel: se taie cartofii rondele, sunculita ceapa, ardeiul si rosiile. Se adauga condimentele si se aseaza in tava dupa care se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la cuptor 30-40 de minute. Cand ii scoateti din cuptor, adaugati cascaval ras.