Stiai ca unele mancaruri pe care le reincalzesti pot deveni toxice? Deseori reincalzim mancarurile pentru ca nu mai avem timp sa gatim si a doua zi sau am facut prea multa si nu am terminat-o. Atunci cand reincalziti unele mancaruri trebuie sa aveti in vedere faptul ca ele pot dauna organismului vostru, devenind chiar toxice.
Mancarurile sanatoase iti ofera nutrientii necesari atunci cand sunt consumate proaspete sau imediat dupa ce au fost gatite, in schimb atunci cand le reincalzim ele isi pierd toti acesti nutrienti.
Mancarea de spanac este una dintre mancarurile care pot deveni toxice atunci cand o reincalzesti. Este bine sa prepari o cantitate redusa de spanac atat cat sa iti fie suficienta la o singura masa sau la maxim doua. Foarte bine este atunci cand mananci spanacul proaspat in salata. Spanacul contine o cantitate mare de nitrati care se pot transforma in nitriti la reincalzire. Acestia devin cancerigeni pentru organism deci nu trebuie sub nicio forma sa il incalziti.
Tulpina de telina este un alt aliment pe care nu trebie sa il reincalziti. La fel ca spanacul, tulpina de telina contine o cantitate mare de nitrati care se pot transforma la fel ca si in cazul spanacului. Este de preferat sa o folositi proaspata pentru ca doar in acest mod te vei bucura de toate vitaminele si mineralele pe care ti le ofera.