Ce metal sa alegi pentru verighete?

Ce metal sa alegi pentru verighete

Verighetele reprezinta una dintre principalele aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand pregatesti nunta. Ele vor reprezenta legatura dintre voi si le veti purta ca un semn al acesteia. Exista diverse modele, de la cele mai simple, la cele mai complexe verighete. Unele sunt identice, altele complementare. Insa una dintre caracteristicile care definesc verighetele este metalul din care sunt confectionate. Asadar, iti vom prezenta in continuare care sunt principalele metale utilizate, astfel incat sa poti decide ce material sa alegi pentru verighetele voastre.

Ce metal sa alegi pentru verighete
Ce metal sa alegi pentru verighete

Metale primare

Categoria metalelor primare reprezinta principalele metale utilizate pentru confectionarea verighetelor.

Platina

Platina are o nuanta alba, fina. Nu isi pierde luciul si nu se oxideaza. Se zgarie in timp, dar poate fi lustruita, pentru a-I reda stralucirea si a indeparta urmele de zgarietura. Este cu patruzeci la suta mai grea decat aurul de 14 karate. Puritatea platinei este de 95%. Gravurile arata mai clar pe verighetele din platina. In ceea ce priveste pretul, verighetele din platina sunt mai scumpe, intrucat platina este de treizeci de ori mai rara decat aurul.

Aurul

Aurul este disponibil in diverse forme, precum aurul galben, aurul alb, aurul trandafiriu si aurul verde. Aurul de 24 karate este extrem de fin. Verighetele din aur pot fi lustruite cu o carpa moale, pentru a le pastra stralucitoare si netede. Aurul este masurat in karate, iar karatele sunt divizate in 24 de parti. Astfel 24 karate reprezinta aurul pur. Aurul poate fi combinat cu alte aliaje, pentru a-I da greutate. Astfel, aurul de 14 karate contine 14 parti de aur si 10 parti de alt metal. Pe langa aurul de 24 de karate, exista aur de 18 karate, 14 karate si 10 karate. Verighetele din aur pot fi relativ ieftine.

Argint veritabil

Argintul pur seamana la nuanta cu platina, dar este mai putin stralucitor. Argintul, la fel ca si aurul, este deosebit de fin. Isi poate pierde luciul, de aceea trebuie depozitat si ingrijit cu atentie. Puritatea argintului este de 92.5%. Verighetele din argint sunt printre cele mai convenabile, ca si pret, dintre verighetele din metale pretioase.

Metale contemporane

Desi de obicei, aceste metale nu sunt folosite pentru inelele de logodna sau pentru verighete, ele ofera un aspect modern verighetelor. In plus, sunt o alternativa grozava pentru inelele de aur sau platina.

Cobalt

Cobaltul este asemanator cu platina si are o culoare naturala stralucitoare, alba. Este extrem de rezistent la zgarieturi. Cobaltul este de patru ori mai greu decat platina, mai puternic si extrem de durabil. Permite redimensionarea usoara. In plus, este vandut sub forma de metal pur si este hipoalergenic. Cobaltul este unul dintre metalele cele mai accesibile ca si pret.

Otel inoxidabil

Otelul inoxidabil este stralucitor si puternic. Poate fi lustruit pentru a-I oferi diverse aspecte, precum mat, cositor, reflexiv sau cromat. Otelul inoxidabil este combinat cu cel putin 10.5% crom, pentru a rezista oxidarii. Verighetele din otel inoxidabil sunt ideale pentru cumparatorii care isi doresc sa obtina calitatea platinei, la un pret mai mic.

Titan

Titanul este un metal usor, cu un aspect modern. Poate fi negru, gri sau argintiu. Uneori este lustruit. Este extrem de rezistent la zgarieturi, dar nu poate fi redimensionat. Titanul nu contine aliaje si este hipoalergenic. Verighetele din titan sunt dintre cele mai accesibile la pret.

Tungsten

Tungstenul este un metal stralucitor, de patru ori mai greu decat titanul. Nu poate fi redimensionat. Este un element pur, hipoalergenic si reprezinta unul dintre cele mai accesibile metale contemporane, in ceea ce priveste pretul.

Ce metal alegi pentru verighete?

Acum ca ai vazut care sunt principalele metale folosite pentru verighete si care sunt asemanarile si diferentele dintre ele, este timpul sa decizi ce metal iti doresti pentru verighetele voastre.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *