5 traditii de nunta cu origini surpinzatoare

Pana la mine la nunta sincera sa fiu acest subiect nu m-a interesat foarte mult, dar veti fi surprinse cate obicieiuri de nunta mai mult sau mai putin ciudate veti gasi daca va documentati putin. Si pentru a ne mai amuza un pic, am zis sa impartasesc unele dintre ele cu voi.

  1. Buchetul. Te-ai vedea vreodata purtand in fata altarului un buchet din usturoi sau marar? In mod sigur nu, dar este bine sa stiti ca primele buchete au fost facute chiar din aceste  doua plante, in perioada ciumei pentru a proteja miresele de aceasta boala.
  2. Voalul. Traditia voalului de mireasa isi are originea in perioada antichitatii cand se credea ca  mireasa este foarte vulnerabila la  vraji, motiv pentru care ea trebuia ascunsa de spiritele rele.
  3. Verighetele. Unele surse istorice sustin ca Romanii si Egiptenii foloseau verighetele inca din perioadele antice dar oficial in secolul 12 un Papa a emis un decret conform caruia casatoriile vor trebui oficiate in biserica, iar miresele sa primeaca un inel. Tot el a solicitat marirea perioadei dintre logodna si casatorie.
  4. Aruncarea jartelei isi are originea in Anglia si Franta medievala. In acea perioada era obiceiul ca oaspetii sa merga sa verifice dupa nunta dresurile miresei pentru a se asigura ca, casatoria s-a consumat. De asemenea in Franta mireasa era terorizata pentu ca invitatii ii rupeau in bucati rochia de mireasa in ideea ca bucata de material rupta le va purta noroc. Practica era atat de abuziva incat la un moment dat cineva s-a hotarat ca pur si simplu sa se arunce jarteaua.
  5. Luna de miere. In zona nordica exista o traditie ca dupa nunta, proaspetii insuratei sa se retraga pentru o perioada de 30 de zile. Pentru toata perioada, in fiecare zi, un prieten sau o ruda le aducea cate un pahar de vin indulcit cu miere, si de aici denumirea.

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *